Utorak , srpanj 7. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / PAVKOVIĆ: Ministar spasio bakicu, a država ne želi Todorića

PAVKOVIĆ: Ministar spasio bakicu, a država ne želi Todorića

Kontraverzni tajkun Ivica Todorić nije u mogućnosti plaćati svoje nagomilane dugove. Tražio je od Vlade i drugih da mu pomognu ni manje ni više nego s 1,5 milijardi kuna! Za obične „smrtnike“ to je veliki, ogroman novac, ali za „gazdu“, kako ga zovu, to je „sitnica“, jer on je svih ovih godina, poglavito kad su drugi ginuli za hrvatsku državu, raspolagao s mnogo većim kapitalom, iako se nije kao Emil Tedeschi obogatio prodajući žvakače.

S druge pak strane, Vjekoslava Sabolić (69), umirovljenica iz Virja, nedaleko Koprivnice, nije mogla platiti 2600 kuna. Ogriješila se o zakon, pa joj je koprivnički Prekršajni sud ovih dana dostavio pravomoćnu presudu. Ili plati ili robijaj!

Bakica je uvodila iz tuđeg uzgoja  rasplodnog nerasta na svoju krmaču. A to se ne smije, tim prije što je u Hrvatskoj zakon jednak za sve! Kako za Todorića, Babića i brojne druge navodne lopove i kriminalce tako i za ovu staru ženu koja je s nikakvom mirovinom, bez stalnih prihoda, željela preživjeti stare dane.

Gospođa Sabolić je već pomišljala i na ono najgore, jer nije našla nikakve mogućnosti da plati državi za svoj grijeh. A tada se dogodilo čudo!

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić osobno je odlučio pomoći. Sam je platio kaznu! S obzirom da je kazna plaćena u roku, to je ministra stajalo samo dvije (2) tisuće kuna, plus troškovi.

Eto, sve se može kad se hoće.

Slučaj Ivice Todorića nam je očito pokazao kako se to radi.

Šteta što za oko tri tisuće hrvatskih branitelja (što nema veze sa  slučajem jadne bakice) koji su dosad izvršili suicid (na najgore načine) nije bilo takvih i sličnih razumijevanja. Da im je prije svih država pomogla, od općina, županija pa do Vlade i Sabora, oni bi danas bili živi.

Ali, zakon je zakon, zar ne druže ili gospodine Todoriću? Njega nemaju namjere ni „istjerati“ iz dvorca, a kamoli mu zaprijetiti kaznom zatvora (čak ni prekršajnom prijavom!), kao gospođi Sabolić, za koju nema – milosti!

Ili plati, ili se – ubij!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Karolina Vidović Krišto primila prijetnje upućene njoj, njezinoj obitelji i djeci

“Danas sam u Zadru održala konferenciju za medije kako bih nakon primljenih prijetnji zaštitila svoju …