Subota , srpanj 4. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Pavković: Nije li srbijanskim “vatrenim govorima“ počeo i Domovinski rat?

Pavković: Nije li srbijanskim “vatrenim govorima“ počeo i Domovinski rat?

Vlada Srbije ja na sjednici usvojila mjere reciprociteta prema Hrvatskoj kojima potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane, jedan od Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata Damir Krstičević do daljnjega nije dobro došao u Hrvatsku. Mjere reciprociteta srbijanska Vlada je donijela kao odgovor na notu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Hrvatske, od 21. travnja, o zabrani ulaska ministra obrane Srbije Aleksandra Vulina u Hrvatsku. Vlada Srbije smatra, ističe se u priopćenju poslije sjednice, da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusjedske suradnje i poštovanju osnovnih vrijednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi.

Da nije smiješno, bilo bi žalosno!

Sad je vjerojatno  jasno, i „vrapcima na grani“, da iza neprimjerenih, sramnih, pa u neku ruku i „fašističkih“ izjava Aleksandra Vulina stoji „glavom i bradom“ predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa  svojim bližnjim i daljnjim suradnicima.

Kao prvo, razlika između Vulina i Krstičevića je već u startu ogromna. General Krstičević se u Domovinskom ratu borio na strani pobjednika, tj. protiv srbijanskih i inih agresora, dok su Vulin i slični, uključujući i Vučića, od prvih dana bili uz balkanske krvnike, poput Miloševića, Šešelja, Karadžića, Mladića i druge. I za to se nikada nisu ni pokajali!

Pored toga, Krstičević nikada nije javno iznosi ništa o „srbijanskom smeću“!

Žalosno je da sa svojim neprimjerenim, lažnim i uvredljivim izjavama pojedini srbijanski ministri (po zadatku!) neprestano dolijevaju ulje na vatru. Nije li tako bilo i na početku Domovinskoga rata, nije li tako, „vatrenim“ govorima, počeo i krvavi obračun Srba sa Hrvatima?

Drugo, koja bi  država dozvolila da je posjeti neki ministar i da, kao Vulin, recimo u Šibeniku, ili Dodik u Karlovcu javno počne blati i pljuvati svoje domaćine, nazivajući ih ustašama, fašistima i sličnima?

Treće, neka nam netko navede primjer da je neki hrvatski političar u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, odnosno u Srbiji tako govorio protiv svojih domaćina kao Vulin, Dodik, Vučić…u Hrvatskoj?

Ili, što bi se dogodilo Vulinu ili Dačiću da dođu u Ameriku ili Izrael i javno pljuju po njihovim nacionalnim vrijednostima’

Koliko nam je poznato, jedino je jadni i žalosni Pupovac, koji si već umišlja da je i „šef hrvatske vlade“, u Beogradu i Banjoj Luci, na određeni način iznosio neistine i laži o hrvatskom narodu, ali umjesto da i njega (da se malo našalimo) Hrvati proglase personom non grata on je, da ti pamet stane, uvijek dobro došao i rado viđen u društvu hrvatskih političara i politikanata, pa i u najvišim hrvatskim delegacijama!

Hoćemo li ga možebitno vidjeti i u delegaciji Hrvatskog sabora u Bleiburgu, tim prije što se on i njegovi drugovi neprestano „zalažu“ i za nevine žrtve, a tamo ih je uistinu bilo mnogo?

Zanimljivo je da Vlada Srbije u svojem priopćenju i ovaj puta naglašava da ostaje opredijeljena za izgradnju dobrosusjedskih odnosa sa Hrvatskom, uzdržavajući se od postupaka koji mogu doprinijeti narušavanju odnosa sa susjedima.“(sic!)

Takve i slične izjave lijepo zvuče na papiru, ali u praksi ne funkcioniraju.

Ono što su izgubili u ratu, Srbi na ovakve i druge načine, očito, nastoje  vratiti u – miru!

E, „nećete r..……i“ rekao bi  Zdravko Mamić da je kojim slučaj na vlasti!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

DR. STJEPO BARTULICA: “Škoru napadaju k’o Trumpa, zato pobjeđuje, a Plenkovićev stožer novom korona krizom dovodi u pitanje regularnost izbora!”

Za Jazovku i druge komunističke zločine nitko nije odgovarao i samo zarobljeni um može takvo …