Petak , veljača 21. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Pavković oštro odgovorio „kvalificiranom četniku“ – Vulinu!

Pavković oštro odgovorio „kvalificiranom četniku“ – Vulinu!

Nakon što je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) javno i oštro se suprotstavila govoru mržnje, klevete i osvete Aleksandra Vulina, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije, a koji je uoči komemoracije u Bleiburgu izjavio da se tamo okuplja „više hiljada ustaša, koji nekažnjeno pokazuju svoju mržnju i nekažnjeno govore da su jasenovački čuvari i da su jasenovačke ustaše i jasenovački koljači vredni sećanja i pamćenja“ te da je u Bleiburgu „u organizaciji Hrvatskog sabora organiziran najveći skup neonacista u Evropi“, i nakon što je ova Udruga javno zatražila da se ovaj čovjek, inače „kvalificirani četnik“, u Hrvatskoj proglasi personom non grata (nepoželjnom osobom) u povodu toga on se odmah  putem Tanjuga i oglasio. Neka! Rekao je da će se Hrvatska morati opredijeliti, je li njeguje vrijednosti Bleiburga i strijeljanih ustaša ili vrijednosti pobijene jasenovačke djece i ustaških žrtava te dodao da će on nastaviti i dalje govoriti istinu o tome!

  • „Ako za to treba da platim cenu spreman sam“ – poručio je ministar komentirajući izjavu UHBDR91. – da ga treba proglasiti nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

Taj mrzitelj svega što hrvatski diše, pozvao je hrvatski državni vrh da reagira zbog zabrane održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona u jednom austrijskom gradu.

  • „Priznajem da sam govorio o Bleiburgu i da sam protestovao i u Austriji po pitanju Tompsonovog koncerta i iskreno se nadam da sam bar malo doprineo da koncert jednog ustaše bude zabranjen i nadam se da niko nikada više neće čuti ustašu kako peva „Čavoglavu“ i druge pesme u kojima se slavi ubistvo bezbrojnih srpskih civila, ljudskih bića“ – rekao je i – ostao živ!

Mediji javljaju da je „kvalificirani četnik“  još jednom ponovio da je Bleiburg „najveće okupljalište fašista u Evropi i da tu istinu ništa ne može da promeni“, primijetivši da je posebno žalosno i opasno što se „najveće okupljalište fašista u Evropi provodi pod pokroviteljstvom hrvatskog Sabora, zvanične države“.

  • „Tu istinu na žalost nikakva braniteljska mržnja prema meni neće moći da promeni“, zagrmio je.

Ovo nije prva, ali, kako reče, ni posljednja njegova „istina“ s kojom želi upoznati javnost. On je svojim lažnim, huškačkim i pokvarenim izjavama već uvelike premašio i samog Šešelja. To je čovjek koji nema ni malo srama, ali ni odgovornosti. Kad zine, da kažemo blago, laže! Čudi nas da je taj i takav u srbijanskoj Vladi  to što jeste. On govori ono što na žalost većina Srba (zar ne g. Pupovac?) želi čuti, a prema svemu sudeći ima iznimno veliku potporu članova Vlade i predsjednika Republike Srbije. Taj ministar kao da je „pao s kruške“, pa nikako da se oporavi. Na te njegove sramne izjave (bljuvotine) odmah je trebalo reagirati i veleposlanstvo Republike Hrvatske u Srbiji, ali oni kao da „ne postoje“, kao da su se „zabili“u podrum, plašeći se da ih „ne pogodi ćorak „ iz prazne – puške!

Vulin je, ako je suditi po tim, ali i drugim njegovim izjavama  za nas uistinu  – persona non grata!

Takve ogavne laži da je u Bleiburgu „najveće okupljalište fašista u Europi“, i to još pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, može javno izgovoriti samo i isključivo čovjek koji iz dna duše mrzi Hrvate i Hrvatsku, koji ne vidi (neće!) što se događa u njegovu dvorištu i koji bi sutra ponovno ratovao za veliku Srbiju!

Ne znamo što o Vulinu kažu hrvatski političari, od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, pa do  predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović?

Misle li oni kao mi, ili…?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

(UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Slavni Mostarac zaradit će 80 milijuna eura od sporta, ali svejedno je upisao i fakultet

S ugovorom života, kako su ga mnogi nazvali, naš košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović postao je najplaćeniji …