Četvrtak , rujan 24. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / PAVKOVIĆ: Plavšić tvrdi da Šešelj radi za hrvatsku tajnu službu!

PAVKOVIĆ: Plavšić tvrdi da Šešelj radi za hrvatsku tajnu službu!

Biljana Plavšić, nekada prva „dama“, odnosno  prva poslijeratna predsjednica Republike Srpske (RS), koja je u Haagu osuđena na 11 godina robije, ovih se dana u srbijanskom mjesečniku „Newsweek“, nakon dužeg vremena i javno oglasila. Među ostalim, zanimljive su njena reakcije i razmišljanja o također ratnom zločincu Vojislavu Šešelju.

Kao prvo, rekla je da „misli da je „Kolinda Grabar – Kitarović dobila izbore u Hrvatskoj zahvaljujući njemu“ te da je on „doprinio njezinoj pobjedi govoreći da je otac Ive Josipovića ubijao ustaše u Bleiburgu“. Zatim se pita – koga je Haag pustio prije pravomoćne presude, osim njega? Potom  ističe da je pušten 15 dana prije izbora u Hrvatskoj, da po izlasku nije govorio da je bio u Haagu, nego da je to bilo „službeno putovanje“.

– „Sjetila sam se-kazala je dalje-  da mi je jednom jedan radikal koji je napustio Srpsku radikalnu stranku (SRS) rekao da Šešelj radi za državnu bezbednost (tajnu službu!) Hrvatske i da su oni, tj. Hrvati, takav posao mogli povjeriti samo tako inteligentnom i tako zlom čovjeku“.

Plaviš je također dodala da je Šešelj radio za hrvatsku tajnu službu i tijekom komunizma. Kad je otvoren dosje Udbe u BiH vidjelo se da je bio cinkaroš, poglavito osamdesetih godina, kad je bio zaposlen na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu. Da stvar bude gora – kaže- Šešelj je jedini koji je suradnikom službe postao dragovoljno!

Za ovog ratnog zločinca još  je naglasila, da je davao takve izjave kakve nikad ne bi dao ni jedan Srbin, čak i da su mu ustaše poklale obitelj.

„Koji bi Srbin rekao: „Klaćemo ih zarđalim kašikama“?

Za Biljanu Plavšić, ovaj  čovjek,  zapravo i nije Srbin, a to je čula i od predsjednika Federacije, koji je rekao da je „Šešelj, kao Hrvat, podmetnut Srbima!“.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

U tijeku akcija Inicijative roditelja Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci

Poštovani, danas počinje akcija potpisivanja izjava o odgovornosti, koju su pokrenuli roditelji okupljeni oko Inicijative …