Nedjelja , rujan 27. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / sport / Pavković: Proglasite ponedjeljak neradnim danom, a Dalića počasnim građaninom Grada Zagreba!

Pavković: Proglasite ponedjeljak neradnim danom, a Dalića počasnim građaninom Grada Zagreba!

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) uputila je zamolbu Hrvatskom saboru da se dan nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji,  ponedjeljak, 16. srpnja 2018. u Hrvatskoj proglasi neradnim danom,, odnosno blagdanom, kako bi cijela nacija proslavila  najveći i nesvakidašnji športski uspjeh Hrvatske u svijetu.

Hrvatska nogometna reprezentacija, na čelu sa izbornikom Zlatkom Dalićem, jedina je uspjela ono što su hrvatski branitelji i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman uspjeli tijekom hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, tj. objediniti domovinsku i iseljenu Hrvatsku, vratiti čast i ponos našoj relativno maloj državi, a ono što je u ovom trenutku iznimno važno učiniti takvu propagandu kakva nam se nikada nije dogodila.

Sada oni i diljem svih kontinenata znaju za Hrvatsku, a to nema cijene.

Mi, hrvatski branitelji, kao uostalom i cijela Hrvatska,  poglavito smo ponosni na ogroman uspjeh izabranika i igrače Zlatka Dalića, koji je još jednom ukazao da nogomet ipak nije „najspornija stvar“ na svijetu.

Također predlažemo Gradu Zagrebu da se Zlatko Dalić po povratku iz Rusije proglasi i počasnim građaninom glavnoga grada, a da predsjednica Republike odlikuje najvećim državnim odličjima sve sudionike hrvatske reprezentacije!

Da se ne zaboravi!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Jasna poruka i predsjedniku kluba: ”Luka Modrić je mozak igre Reala, koji proživljava drugu mladost”

Kako smo već pisali hrvatski reprezentativac i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije, Luka Modrić, u završnici španjolskog …