Ponedjeljak , kolovoz 3. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / PAVKOVIĆ: „Svi“ žale za žrtvama Jasenovca, a „nitko“ za nevinim žrtvama Bleiburga!

PAVKOVIĆ: „Svi“ žale za žrtvama Jasenovca, a „nitko“ za nevinim žrtvama Bleiburga!

Sve nevine žrtve su iste! Koliko puta smo to čuli i čitali od raznih manolića, pupovca, stanimirovića, pusića, teršelič, josipovića, goldsteina, mesića, jakovine, fumića, hrženjaka i brojnih drugih „pomozbog“ junaka, a poglavito i od onih okupljenih oko ogavnog srpskog političkog biltena – Novosti? Naime, dosad im je glavna tema bila Jasenovac. Za te i takve druge žrtve i ne postoje. A, gle sada. U subotu, 13. svibnja 2017. na red dolazi  – Bleiburg, odnosno obilježavanje 72. obljetnice Bleiburške tragedije. I tamo su na desetine tisuća prije svih nevinih Hrvata izgubili živote. One koje nisu ubili na tom polju, ili okolici, smrtno su stradali na tzv. Križnim putovima, a ako su i to preživjeli onda su ih poslali u najstrašnije komunističko-srbijanske logore. O tome se nije smjelo pisati ni govoriti sve početka 1990. Srbi, koji su u to vrijeme bili glavni koljači, nikada nisu kažnjeni za te i druge ratne zločine i zločine protiv čovječnosti. Maršal Tito, glavni krivac, o tome „nije imao pojima“, a za političkog kameleona, bivšeg udbaša Manolića to je bio, kao i u svakom ratu, legalan obračun s onima koji su izgubili. Za pokolj u Bleiburgu okrivili su tzv. Jugoslavensku narodnu armiju (JNA), ali ne i njezino čelništvo s Josipom Brozom, za kojim još uvijek i jedan dobar dio  Hrvata plaće i slavi ga kao „boga“. Kad je počeo hrvatski obrambeni Domovinski rat opet je JNA bila ta koja se masovno i zvjerski obračunavala s Hrvatima, ali povijest se i tu ponovila – nitko od glavnih iz ove zločinačke vojske još do danas nije odgovarao!

Neki će opet reći – ostavimo prošlost i okrenimo se budućnosti, ili dosta nam je četnika i partizana. To mogu govoriti samo oni koji nikoga nisu izgubili u II. svjetskom ratu ili nakon njega, ili pak oni kojima nitko nije stradao u vrijeme Domovinskoga rata, ili pak oni koji su  svoje „ratovanje“ enormno naplatili.

S obzirom da ratni zločin ne zastarijeva, nije istina da i dalje nitko ništa „ne zna“. Gdje su sad te silne tajne i druge službe, gdje je Uskok, DORH, gdje su svi oni koji primaju ne male plaće da hvataju zločince?

Više je hrvatskih branitelja  proganjano, optuženo i suđeno  nakon Domovinskoga rata nego što su suđeni svi banditi i Titovi zločinci koji su krivi za pokolj nevinih ljudi u Bleiburgu!

Manoliću, pa nisu nakon 1945., poslije završetka II. svjetskog rata, partizani, hrvatske izdajice i Srbi ubijali samo i isključivo „Pavelićevu“ vojsku, (nakon što se predala), već i na desetine tisuća nevinih žena, djece i staraca! Taj Udbaš to jako dobro zna, baš kao i oni kojima je danas okružen.

Takvi kao što su razni manolići i pupovci, zajedno sa srpskim okupatorima, neprestano se bore uništiti memoriju hrvatskom narodu, uništiti njegovo sjećanje, ili bolje rečeno njegovu – budućnost.

Eto, čitamo da  i neki Austrijanci javno protestiraju protiv Bleiburga, jer da je tamo „ustaško okupljalište“. Na to su ih „navukli“, a tko drugi nego hrvatski i srbijanski smradovi. To bi  isto tako bilo da se Hrvati bune protiv sve većeg broja nacista i fašista u Austriji, gdje je napokon i rođen ( u Braunan am Innu) najveći zločinac na svijetu – Adolf Hitler.

Ne, nisu sve žrtve iste, poglavito ako pitate Pupovca. One u Jasenovcu su puno veće nego one u Bleiburgu. Ili, one u Domovinskome ratu su manje važne nego one na srpskoj strani. Tako govore, pišu i razmišljaju yugo-banditi, koji se množe kao žabe nakon  kiše.

Bleiburg je hrvatska memorija, oltar i simbol, i to nikada ne smijemo zaboraviti. To je mjesto  simbol i metafora svih  hrvatskih stradanja od komunističkih „pobjednika“ 1945.

Tito je iskoristio pobjedu u II. svjetskom ratu da se na najkrvaviji način obračuna sa svojim protivnicima, bez – suda i suđenja.

Nije JNA sama od sebe, bez zapovjedi, ubijala, klala, masakrirala, rušila, palila.  Nakon 1945. na čelu joj je bio maršal Tiro, a nakon 1990. „maršal“ Slobodan Milošević.

Nitko od njih nije osuđen ni za jednog nevino ubijenog Hrvata.

Gdje je tu pravda?

Mladen Pavković,

 predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

(UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Hrvatski akademici opet šute

U vrijeme kad svi govore i pišu o 25-toj obljetnici Vojno-redarstvene operacije Oluja, članovi Hrvatske …