Srijeda , svibanj 27. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Pavković: Zbog čega se još ni danas nitko nije ispričao Gotovini i Markaču?

Pavković: Zbog čega se još ni danas nitko nije ispričao Gotovini i Markaču?

Prošlo je pet godina od oslobođenja časnih i uvaženih generala Ante Gotovine i Mladena Markača na Haaškom sudu. Hrvatska danas s ponosom slavi njihovu slobodu. Zahvaljujući presudi o nevinosti generala naša je država među ostalim odnijela i pobjedu u Domovinskome ratu. Da su kojim slučajem bili osuđeni, otišli bi k vragu mi i naša borba. Nu, u trenucima ponovne  relativno velike euforije oko njihova oslobođenja i dalje se pitamo: Tko je kriv što su najpoznatiji hrvatski generali godinama morali u zatvoru dokazivati svoju nevinost, ali i pravednu borbu oslobođenja Lijepe naše? Većina medija o tome danas ne piše, već samo i isključivo o njihovoj velikoj pobjedi – izlasku iz zatvora. To pišu isti oni koji su ih blatili i gurali u jamu kad su bili u zatvoru, koji nisu željeli podržati gotovo ni jednu akciju, poglavito hrvatskih branitelja, od Knina, Zadra, Zagreba, pa do Vukovara, u kojima se spominjala njihova nevinost. Ne, takve vijesti nisu mogle u medije, a poglavito ne na Hrvatsku radioteleviziju (svaka čast iznimkama). Gdje je sad, nakon pet godina, njihove slobode Carla del Ponte, koju su usred Zagreba dočekivali s buketima cvijeća i zatvarali ulice kad je „gospođa“ prolazila kao engleska kraljica? Većina onih koji su javno branili hrvatske generale imali su probleme. Ovakvih i onakvih. O tome se šuti, to se marginalizira. Jednog ravnatelja zagrebačke škole izbacili su na ulicu samo zbog toga što je dozvolio djeci da u školskom hodniku lijepe plakate Gotovine i Markača! Kako danas brane i zatvaraju ako netko poput Thompsona i u pjesmi (iz 1991.!) uzvikne „Za dom – spremni!“ tako su ranije, dok su generali bili u zatvoru (ili Gotovina u bijegu) također odvodili na tzv. informativne razgovore „sve“ koji bi javno nešto lijepo rekli o njima. Je li bilo tako ili nije?

Generali Gotovina i Markač svima su oprostili!

Pa, kad su oni to učinili, red bi bio da i svi oni koji su pljuvali i bljuvali po zapovjednicima Hrvatske vojske, koji su ih proganjali (recimo generala Markača što je bio u lovu!) sada lijepo kažu:

  • Časni i uvaženi gospodo generali Hrvatske vojske, oprostite nam što smo riječima i djelom (ne)namjerno ljude odvodili na krive putove, što smo se radovali kad su vas u nepravomoćnoj presudi osudili na drastične kazne, što smo imali već pripremljene emisije, tekstove i naslovne stranice kako ste vi „najveći izdajnici“ hrvatskog naroda, oprostite nam što smo se jednoj Carli del Ponte uvlačili u šupak, odnosno što smo dobar dio svega toga trebali i morali raditi po zadatku tih i tih (slijede imena)!

Ne, sada nema ni retka o tome. Samo „dirljive“ riječi i tekstovi, kao da je oslobađajuća presuda prije pet godina došla tek samo tako. Tužiteljicu Carlu del Ponte prije svega treba proglasiti – personom non grata! Ta nam je „baba“ učinila više zla nego pola srbijanskog naroda koji je sudjelovao u agresiji na Republiku Hrvatsku.

Vrijeme je da se točno zna i tko je od hrvatskih političara „dušom i tijelom“ sudjelovao u progonu na generale, tko je izdao Gotovinu, tko je taj sretnik koji je dobio milijune (dolara) jer je otkrio generala, a tko su sve oni (osim Šeksa, Mesića i Sanadera) koji su primjerice Gotovinu željeli „locirati, identificirati i transferirati“?

Gospodo i drugovi, ne bojte se, generali su vam  to već odavno oprostili, ali ne vjerujemo da su i zaboravili!

Sad se neki čudom čude kako to da se Gotovina i Markač ne žele politički angažirati? Ne žele i neće, jer su naučili lekciju. I to od – Hrvata.

Ali, kako bilo da bilo, gdje ste se sakrili, u koje mišje rupe,  svi vi koji ste i ne tako davno slavili „pobjedu“ Carle del Ponte i njezinih, prije svega, suradnika iz vrha hrvatske politike, tim prije što ima još relativno dosta ljudi koji se i danas ne mogu oporaviti od  toga što su podmetnuli leđa za slobodu hrvatskih generala?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.

(UHBDR91.)

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Pupovac stao uz Plenkovića i Vladu: ‘Izbore je najbolje održati u srpnju’

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u Newsroomu je govorio o predstojećim parlamentarnim izborima, o tome koga će SDSS podržati u …