Petak , prosinac 4. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Pelješki most bi mogao biti otvoren već krajem sljedeće godine

Pelješki most bi mogao biti otvoren već krajem sljedeće godine

Ostalo je devet mjeseci do isteka roka za izgradnju Pelješkog mosta nadomak Neuma, a koji će povezivati regiju Dubrovnika sa ostatkom Hrvatske.

I pored činjenice da je gradnju usporila pandemija koronavirusa, probijanja rokova na ovom impozantnom objektu, sudeći po nadležnima, neće biti.

“Zastoj je bio na početku godine kada su tvornice u Kini zbog epidemije bile zatvorene. Danas se radi punom parom. Rečeno je danas da produžetka rokova nema”, piše HRT.

To znači da bi sam most trebao biti završen do jula iduće godine, a druga, treća i četvrta faza, odnosno pristupne ceste preko Pelješca i Komarne, trebale bi biti završene do početka ljeta 2022.

Također, plan Hrvatskih cesta je da se lokalne ceste učine korisnima prije nego moderne prometnice budu završene. To bi značilo da bi se preko Pelješkog mosta mogli voziti već iduće zime.

“Radimo izmjenu dokumentacije kako bi omogućili izgradnju čvora Brijesta koja će odmah nakon izgradnje mosta biti moguće pustiti u promet. Bit će moguće obaviti tehnički pregled samoga mosta i spojiti se na lokalnu cestu u čvorištu Brijesta. Naravno to će biti privremeno rješenje”, istaknuo je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

abcportal.info

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Nedjeljko Ripić, nositelj liste Mostar Zapad ispred koalicije MOSTAR MOJ DOM: Grad mora pomoći svojim žiteljima

U vrijeme krize izazvane virusom Covid-19, Grad je suočen sa gospodarskom krizom koju najviše trpi …