Petak , srpanj 10. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Pero Barbarić PEPI, HS HKDU-Hrast: Od političke iluzije ka istini

Pero Barbarić PEPI, HS HKDU-Hrast: Od političke iluzije ka istini

Hrvatski narod se kroz svoju povijest neprestalno ponavlja, u svojim zabludama i svojim osvješćenjima, s tim da su zablude sve djelotvornije, a osvješćenja sve slabija i embrionalnija.

Svaka zabluda ili iluzija uvijek nam pokazuje stvari ljepšima, ali nažalost lažnima, pa tako i ove naše političke zablude i razočarenja nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika – dr. Franje Tuđmana, pa sve do aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Bog je najveći demokrat koji dopušta ljudima mogućnost izbora dobra i zla. S toga aspekta nije sporno što ljevica u Hrvatskoj autentično i agresivno zastupa svoje stavove i program, koji promiče izopačene zakone kulture smrti – oni su to što jesu.

Suštinski problem hrvatskog naroda je taj što većinski kršćanska Hrvatska, preko svojih autentičnih političkih predstavnika ne zastupa svoj demokršćanski program koji promiče domoljubne i kršćanske vrijednosti. Ova politička neautentičnost dovela je do toga da su  sve takozvane „desne“ vlade nakon 2000. godine bile ljevije od same ljevice u svojoj praktičnoj politici.

U ovom kontekstu najveća nesreća i zlo, nakon smrti prvog predsjednika nisu Hrvatima došli od ljevice koja je manje-više autentična, nego od političkih obmanjivača,  koji se pojavljuju od izbora do izbora na desnici.  Ništa se strašno ne bi dogodilo da je nakon štete koju je Račanova vlada napravila Hrvatskoj došao onaj Sanader sa splitske rive i autentičnom politikom na temelju koje je i dobio povjerenje birača, popravio štetu koju je napravila prethodna vlada.

Ovi dobro uvježbani politički glumci, ili obmanjivači, nakon što bi svojom vještom nacionalnom retorikom dobili povjerenje desnog biračkog tijela, te zauzeli najviše pozicije bilo stranačke, zakonodavne ili izvršne, zdušno bi nastavljali provoditi autentičnu politiku ljevice u rastakanju  domoljubnih i kršćanskih vrijednosti.

Rezultat ovih političkih obmana, koje su nažalost do sad uspjevale, je da su se nakon 2000. godine lijeve i takozvane desne opcije mijenjale na pozicijama moći, ali je njihova  politika ostajala konstantno antihrvatska i antikršćanska.

Hrvati, nažalost, sve više gube mudrost i svjetlo zdravog  prosuđivanja, te unaprijed ne prepoznaju ove obmanjivače, jer u svojoj čežnji za autentičnim demokršćanskim političarima tuđmanovske snage, žele u ovim bezličnim tehnokratima vidjeti spasitelje, dobro i slobodu koju oni nemaju. Žele ove političke varalice vidjeti kao autentične i vjerodostojne, a oni to nisu unatoč  mahanju zastavama, lijepim štiklama i slatkorječivoj nacionalnoj retorici.

Svaka  prava vjerodostojnost ide preko križa autentičnosti, a budući da ove marionete ne žele i ne smiju biti autentični jer nisu dovedeni da provode državotvornu politiku, nego slugansku, onda ovi likovi svu svoju energiju, šarm i inteligenciju razvijaju u pravcu manipulacije koju su razvili do krajnjih granica.

U ovoj točki i na ovoj razini se događa najveća obmana i tragedija hrvatskog naroda…

Rješenje svih naših problema je u izboru naših autentičnih političkih predstavnika. Da bi to postigli, trebamo prepoznati i razlikovati autentične predstavnike od političkih varalica kojima izdaja nacionalnih interesa služi kao odskočna daska za poziciju u Bruxellesu.

Budući da se najveći boj na zemlji bije na zakonodavnoj razini između kulture smrti i kulture života, onda bi logički i stavovi političara u odnosu na zakone koji promiču  kulturu života ili smrti trebali svakom istinskom demokršćaninu biti savršeni detektor i pomoć u razlikovanju autentičnosti,  a ne nekakve sentimentalne poruke i naslikavanja sa ovim ili onim autoritetima, jer nitko ne može služiti dvojici gospodara.

Sve ove političke marionete, tipa Sanadera, Granića, Kolinde,Plenkovića…, ma kako lijepo govorili, pokazalo se da nisu bili slobodni, niti su služili hrvatskim interesima. Svi darovi i sposobnosti koje su imali, nažalost poslužili su samo za učinkovitu obmanu onih koji su im slijepo vjerovali  i zato su oni puno opasniji za Hrvate i od najgorih kandidata ljevice.

Kada sam prije par godina napisao članak za 7Dnevno u kojem sam kritički i realno na temelju činjenica govorio o KGK, te pokušao otvoriti oči hrvatskoj javnosti da aktualna predsjednica kao i njezini prethodnici zdušno promiču kulturu smrti, i da će ona biti još jedno bolno razočarenje na desnici, mnogi su mi se istaknuti desničari  javili i rekli da sam ih iznenadio svojim stavovima i razmišljanjima o predsjednici, te da griješim po pitanju predsjednice itd.

Nije dugo trebalo čekati da se i sami uvjere da Kolinda Grabar Kitarović nema ništa sa demokršćanstvom i da je ona zagovornik neoliberalnih stavova po pitanju abortusa, rodne ideologije, marakeškog sporazuma i zdušni promicatelj novog svjetskog poretka.

Držim da  je nepravedno i nemoralno da se KGK predstavlja kao kandidat desnice, kad su njezini stavovi i postupci krajnje ljevičarski. Ona bi bila idealan i autentičan kandidat ljevice, koja bi svojim šarmom i ljepotom učinila da ljevica bude barem malo simpatičnija.

Dragi Hrvati, vrijeme je da nakon ovolikih političkih ćoraka, čije posljedice osjećamo na svojoj koži, shvatimo da su takozvana veća i manja zla, (kako nam partijski agenti stvaraju percepciju uoči izbora) kandidati ljevice koja je organizirana i domišljata i koja se doista igra sa domoljubima koji su nažalost, razjedinjeni, dezorijentirani i zbunjeni, te  nikako da nađu adekvatan odgovor na političku domišljatost ljevice.

Vrijeme je da konačno shvatimo da nama Hrvatima treba autentični demokršćanski kandidat koji će demokršćanske i domoljubne stavove  zastupati hrabro, jasno i nedvosmisleno, po uzoru na Viktora Orbana…

Ma kako naivni i politički nepismeni Hrvati bili, ipak vjerujem da ovaj put neće uspjeti naum i obmana onih koji ponovno pokušavaju prokrijumčariti desnom biračkom tijelu  predsjedničke kandidate – nekakve bezlične likove ljevice.

 

Vjerujem da je hrvatski narod ušao u proces nezaustavljivog i bolnog buđenja i da je Bog stavio granicu zlu koje ovaj put neće moći prijeći, ma kako se pjenilo i bjesnilo…

Vjerujem da više nikad  Hrvati neće birati od dva ponuđena zla iz iste kuhinje -manje zlo, nego da ćemo ovaj put znati prepoznati i izabrati  nadu i priliku koju nam nudi autentični i dokazani domoljub dr. Miroslav Škoro. Čovjek koji je svojim pjesmama; Mata, Svetinja, Sude mi (…) podupirao i hrabrio duh hrvatskog naroda da ne klone i  koji nam nudi priliku i nadu da izađemo iz začaranog kruga obmanjivača i njihove izborne taktike, da Hrvati uvijek trebaju birati od dva zla manje zlo.

Vjerujem da je moguće da Škoro ujedini rascjepkane i posvađane desne političke opcije, što je nakon promjena na Pantovčaku, uvertira i preduvjet za definitivne promjene na parlamentarnim izborima iduće godine…

Zato dragi Hrvati, posebno Vi branitelji, zar ćemo pasivno i nijemo sjediti i gledati dok se uništavaju naše svetinje i dok naša djeca odlaze u tuđinu, a Hrvatsku, zemlju Bogom danu, sustavno prazne i pripremaju za neke druge kulture i neke druge nacije?

Izađimo iz depresije i razočaranja u koju su nas ubacili preko tisuću prepredenih mehanizama!

Vjerujmo riječima Blažene Djevice Marije koje je devedesetih godina uputila  hrvatskom narodu preko Don Stefana Gobbija kad je rekla da se njezin protivnik posebno razbjesnio na ovu naciju i da su se udružile sve sotonske i masonske sile da je unište, te da se ne bojimo jer  je ona sama odredila čas njihove propasti…

Sa ovom sviješću da zlo nema zadnju riječ, vrijeme je da se ogromni potencijal pobjedničkog duha hrvatskog naroda probudi kao i 90-ih godina i da stanemo odlučno u obranu naših svetinja, naših obitelji i sretne budućnosti nas i naše djece.

Predsjednik HS HKDU-Hrast

Pero Barbarić -Pepi

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Proglašena nova najmoćnija putovnica na svijetu: Hrvatska na visokom 19. mjestu, BiH značajno slabija

Japanska putovnica omogućava pristup najvećem broju svjetskih odredišta bez vize, pokazuje indeks putovnica koji je objavila …