Utorak , svibanj 26. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / SVE JE POD KONTROLOM Namjerno podizanje tenzija, a vlast kada odluče

SVE JE POD KONTROLOM Namjerno podizanje tenzija, a vlast kada odluče

Dok je formiranje vlasti na čekanju, politička prepucavanja i dizanje tenzija se nastavljaju. Zanimljivo je da predstavnici stranaka koje sudjeluju ili bi trebale sudjelovati u vlasti, jedni druge pozivaju na smirivanje tenzija, analizira BHRT.

Analitičari u tome ne vide ništa novo. Mišljenja su da će do formiranja vlasti doći kada to političarima bude odgovaralo.

Deklaracija SDA bila je povod za ostavku, odnosno smjenu potpredsjednika NSRS iz reda bošnjačkog naroda. SNSD predlaže izlazak predstavnika Republike Srpske iz državnih institucija. Najavljuju prekid političke suradnje sa SDA, ali i sastanak sa predsjednikom Srbije, i to zajedno s oporbenim strankama u Republici Srpskoj, koje su u još uvijek aktualnom Vijeću ministara BiH.

IZ SDA poručuju da nema potrebe za dizanjem tenzija, te da ih najave SNSD-a, kako kažu, ne zabrinjavaju.

HNS, čiji je član HDZ BiH, a koji je potpisnik sporazuma sa SDA i SNSD-om, priopćenjem izvješćuju javnost kako i oni stiču dojam da se u BiH namjerno dižu tenzije.

Za analitičare SDA i SNSD imaju uvijek istu matricu, navodeći da je izlazak iz ove situacije zajamčen, kao i uvijek, kada to strankama bude odgovaralo.

Dok se čeka sazrijevanje situacije, i međunarodni predstavnici, po ustaljenoj matrici, bh političare pozivaju da što prije formiraju vlast. Među posljednjim pozivima je onaj specijalnog predstavnika američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Matthewa Palmera, koji bi volio vidjeti da BiH nastavlja proces reformi i kreće dalje na svom putu ka euroatlantskim integracijama.

/Republikainfo.com/

glasbrotna.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Gospina poruka preko vidjelice Marije za župu i za cijeli svijet, 25.05.2020.

“Draga djeco! Molite sa mnom za novi život svih vas. U svojim srcima, dječice, znate …