Četvrtak , siječanj 28. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Poljoprivrednici nezadovoljni Programom poticaja za 2017. godinu

Poljoprivrednici nezadovoljni Programom poticaja za 2017. godinu

SARAJEVO – Povodom Programa poticaja za 2017. godinu, kojeg je jučer usvojila Vlada FBiH, priopćenjem za javnost oglasili su se iz Udruženja malih i srednjih poljoprivrednika u BiH.

“Smatramo da je ovakav nakaradan Program katastrofalan za opstojnost naših proizvodnji jer nam ovakav Program određuje puno manje poticaje nego smo ih imali ranije, prije tri godine. Iz samog Programa je vidljivo da isti uopće nema osjećaja za stvarne probleme nas malih i srednjih poduzetnika već da je proizvod sprege tajkuna i vlasti. Vidljivo je i očito da će i ove godine samo pojedinci dobiti milijunske poticaje, a mi mali i srednji poduzetnici samo mrvice. Potvrda svega što sam naveo je i da mnogima od nas još nisu isplaćeni poticaji iz 2014. godine, a u međuvremenu su svake godine isplaćivani milijunski iznosi onima kojima poticaji uopće nisu potrebni” – kaže u svom priopćenju Enes Oraščanin ispred navedene udruge.

“Zato pozivam aktualnu vlast da shvati kako je nas malih i srednjih poduzetnika najviše i da mi trebamo biti nositelji proizvodnje i biti podržani na adekvatan način, a ne da milijuni završavaju kod pojedinaca dok mi godinama čekamo na svoje poticaje i propadamo” – također se dodaje u priopćenju.

dnevno.ba

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Cjepiva AstraZenece imaju učinkovitost manju od deset posto kod starijih od 65 godina?

Njemački dnevni listovi Handelsblatt i Bild su u ponedjeljak odvojeno izvijestili da cjepivo koje je …