Srijeda , siječanj 27. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Posljednja sjednica Sabora prije ljetne stanke

Posljednja sjednica Sabora prije ljetne stanke

Hrvatski sabor će tjedan zaključiti glasovanjem o raspravljenim točkama, nakon čega će uzeti stanku do početka rujna, najkraću ljetnu stanku do sada.

Sabor će u drugo čitanje poslati Vladin zakonski prijedlog o obnovi Zagreba i njegove okolice od potresa koji ih je pogodio 22. ožujka. Sam zakon uređuje način i postupak obnove, uklanjanje oštećenih ili uništenih zgrada i izgradnju zamjenskih, javlja HRT.

Konstrukcijska obnova zgrada financirala bi se iz proračuna države, Grada Zagreba, županija, gradova i općina, novcem vlasnika ili suvlasnika te iz drugih izvora. Sufinanciranje konstrukcijske obnove privatnih zgrada predviđeno je u omjeru 60% država, 20% jedinice lokalne samouprave i 20% vlasnici ili suvlasnici.

Sabor će se očitovati o izvješćima o izvanrednom Vijeću Europske unije, održanom u Bruxellesu od 17. do 21. srpnja, te o šestomjesečnom hrvatskom predsjedanju Vijećem Europske unije koja mu je podnio premijer.

Potvrdit će tri ugovora o zajmovima s međunarodnim financijskim institucijama, vrijedna gotovo 660 milijuna eura, namijenjena rješavaju krize uzrokovane pandemijom Covida-19, obnovi nakon potresa i jačanju javnog zdravstva.

Kompletirat će i izbor svojih radnih tijela kako bi jesen i obveze koje ga očekuju dočekao spreman. Zastupnici se na jesen u klupe vraćaju prije 15. rujna, kada im službeno počinje redovita radna sezona.

narod.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ante Baraba: ZABLUDA – NAŠA JEDINA KONSTANTA

Poštovani, Što se odnosi na odluku Predsjednika RH-e, gosp. Milanovića u svezi napuštanja odavanja pijeteta …