Srijeda , rujan 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Povećan broj upisanih studenata na Sveučilištu u Mostaru

Povećan broj upisanih studenata na Sveučilištu u Mostaru

Osam posto studenata upisalo se više ove godine na prvom prijamnome roku na Sveučilištu u Mostaru, što ova visokoškolska ustanova smatra uspjehom te očekuje da će se u drugome roku upisati veći broj studenata iz Hrvatske. U izjavi za televiziju Herceg-Bosne iz Mostara pomoćnica rektora za nastavu, studente i pravna pitanja Vesna Kazazić izjavila je kako je s obzirom na posljedice epidemije koronavirusa i poteškoće u radu povećanje broja studenata u prvom upisnom roku ohrabruje.

“Napravili smo smotru sveučilišta. Obišli smo sve općine i županije te tiskali vodič za studiranje u kojemu smo prezentirali sve studijske skupine. Studentski zbog je odigrao značajnu ulogu također u animiranju srednjoškolaca”, rekla je Kazazić.

Najveći porast upisanih studenata bilježi se na Filozofskom fakultetu i Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ).

“Vidljivo je povećanje nekih deset posto. Zanimljivo je, najveći broj zainteresiranih stedenata je na studiju kineziologije, informatike i studij predškolskog odgoja”, rekla je pomoćnica dekana za studente i studentska pitanja FPMOZ Antea Čilić.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru bilježi se porast od 30 posto upisanih studenata.

“U odnosu na prošlu godinu povećanje je 30 posto. Najpopularniji studiji su logopedije, informacijskih znanosti i studij engleskog jezika i književnosti”, rekao je prodekan za znanost Filozofskog fakulteta Mate Buntić.

Na Sveučilištu u Mostaru očekuju da će se broj studenata dodatno porasti na drugom razredbenome roku zbog studenata koji će se iz Hrvatske prijaviti za studiranje u Mostaru, prenosi Hina. Sveučilište u Mostaru jedina je visokoškolska ustanova na kojoj se nastava održava na hrvatskome jeziku. Na ovome sveučilištu studira oko 15.000 studenata.

Dnevni list

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

U tijeku akcija Inicijative roditelja Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci

Poštovani, danas počinje akcija potpisivanja izjava o odgovornosti, koju su pokrenuli roditelji okupljeni oko Inicijative …