Srijeda , srpanj 15. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dodik: U ponedjeljak neću dobiti plaću, nisam zainteresiran za funkcioniranje BiH, krivi su Bošnjaci

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Dodik: U ponedjeljak neću dobiti plaću, nisam zainteresiran za funkcioniranje BiH, krivi su Bošnjaci

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu održao konferenciju za medije gdje se osvrnuo na političku situaciju u zemlji.

On je prvo skrenuo pozornost na nepostojanje državnog proračuna zbog kojeg će, kako je kazao, “biti zaustavljeno funkcioniranje institucija, uključujući i problem plaća državnih službenika”.

“Ako ne dođe do odluke o privremenom financiranju državne institucije će ostati bez plaće. Ja u ponedjeljak neću dobiti plaću. Kakva je to poruka kada država nema proračun u sedmom mjesecu”, pita se Dodik.

On je kazao da “trenutno ne želi surađivati s Vijećem ministara s obzirom da je riječ o starom sazivu”.

“Ja sam manje zainteresiran za funkcioniranje BiH od njih. Neću potvrditi odluke ovog Vijeća ministara BiH, neću se igrati sa srpskim nacionalnim interesima. Bošnjaci misle da mogu odlučivati šta su naši interesi. Oni moraju shvatiti da je ono što se naziva srpskom političkom reprezentacijom nije isto što je bilo prije nekoliko godina”, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

On je dodao kako “Bošnjaci predvođeni Bakirom Izetbegovićem misle da prave priču da će novi Parlament BiH i Vijeće ministara BiH u tehničkom mandatu biti dobar spoj”.

“Oni su krivi što će BiH imati potpuno blokirane institucije. Oni riskiraju da BiH ne funkcionira, a ja kažem da riskiraju da BiH ne postoji. Vi znate kako se mislilo da se Jugoslavija ne može raspasti, a vidite šta se dogodil”, rekao je Dodik.

 

(Izvor: Agencije)

 glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Plenković se s članovima oporbe želi sastati pojedinačno: Svi su ga odbili

Predsjednik HDZ-a i budući mandatar Vlade Andrej Plenković pozvao je predstavnike parlamentarnih stranaka na pojedinačne sastanke u …