Ponedjeljak , svibanj 25. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Predsjedništvo BiH imenovalo nove veleposlanike i konzule

Predsjedništvo BiH imenovalo nove veleposlanike i konzule

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić iz tzv. hrvatske je kvote predložio je imenovanje Svena Alkalaja za veleposlanika pri UN misiji u New Yoku, književnicu Martina Mlinarević za veleposlanicu u Češkoj, Branimira Jukića za veleposlanika u Podgorici, Igora Žontara za veleposlanka u Vatikanu, Danku Savić u Španjolskoj, a Vanja Filipović ide u Ujedinjeno Kraljevstvo. Nakon imenovanja u Predsjedništvo BiH, i Komšić i Dodik naprasno su smijenili sve velepolasnike BiH koje su imenovali njihovi prethodnici, Dragan Čović i Mladen Ivanić. 

Aida Smajić bit će imenovana za veleposlanicu BiH u Srbiji, Branimir Jukić bit će veleposlanik BiH u Crnoj Gori, u Hrvatsku će Aleksandar Vranješ, a Dragan Jaćimović će u Skopje.

Prema odluci Predsjedništva, Elvira Dilberović raspoređena je u Veleposlanstvo BiH u Švedskoj, Sidik Spahić ide u Egipat, Tarik Bukvić u Kinu, Igor Žontar u Vatikan, a Danka Savić u diplomatsko predstavništvo BiH u Španjolskoj.

Martina Mlinarević će u Češku, Vanja Filipović ide u Ujedinjeno Kraljevstvo. Prema ovoj odluci, Siniša Mihailović bit će konzul BiH u Istanbulu.

Nekadašnji ministar vanjskih poslova Sven Alkalaj predstavljat će BiH u Misiji UN-a u New Yorku, veleposlaničku poziciju u SAD zauzet će Bojan Vujić, dok će u diplomatsku misiju u NATO u Bruxellesu Mitar Kujundžić.

Svi prijedlozi sva tri člana Predsjedništva BiH jednoglasno su međusobno podržani.

Podsjetimo, nakon što su imenovani na dužnostima hrvatskog i srpskog člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Milorad Dodik povukli su sve veleposlanike iz tzv. hrvatske i srpske kvote kao vid osvetničkog revanšizma prema Draganu Čoviću koji je kao bivši hrvatski član Predsjedništva imenovao veleposlanike iz tzv. hrvatske kvote i Mladenu Ivaniću, koji je kao srpski član Predsjedništva imenovao veleposlanike iz tzv. srpske kvote.

republikainfo.com

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Više ne želi biti idiot: Raspudić ulazi u politiku na listi MOST-a; Stigao i nizak udarac Jandrokovića: Imam troje djece s jednom ženom”

Raspisivanjem izbora u susjednoj Republici Hrvatskoj krenulo se i sa nagađanjima o mnogim koalicijama, pa …