Četvrtak , rujan 24. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / Predstavljanje knjige “Preživio sam Vukovar i Ovčaru” održano u Zagrebu

Predstavljanje knjige “Preživio sam Vukovar i Ovčaru” održano u Zagrebu

U mjesecu sjećanja na žrtvu Vukovara, grada heroja koji je pod opsadom bio 87 dana u kojemu je prema podacima vukovarske bolnice, ranjeno 1219 branitelja i civila, iz kojeg je u srpske koncentracijske logore odvedeno oko 7000 zarobljenika, prognano oko 22.000 Hrvata i ostalih nesrba. Te iz kojeg su stotine djece ostale bez roditelja, a još danas 300-tinjak Vukovaraca nalazi se na popisu nestalih.

Udruga branitelja Domovinskog rata”Zagrebački velesajam” organizirala je predstavljanje knjige „Preživio sam Vukovar i Ovčaru“ autora Vilima Karlovića u srijedu 28. studenog 2018. godine u prostorijama udruge na Zagrebačkom velesajmu. Između ostalih prezentaciji knjige prisustvovali su: Zorica Šarić u ime Gradonaćelnika Grada Zagreba g.Milana Bandića,Tomislav Josić savjetnik za branitelje u gradu Vukovaru, Ante Tandara predsjednik HVIDR-e Grada Zagreba,Zorica Gregurić Vukovarska braniteljica i predsjednica UZDB Vukovara,pripadnici Bojne HOS-a,iz Splita, kadeti Hrvatske vojske iz Zagreba i dr.
Karlović je pred velikim brojem posjetitelja koji su emocionalno doživjeli njegovu ispovijest o ratnom putu, zarobljavanju te preživljavanju strahota Ovčare i Veleprometa, a koje je preživio zahvaljujući duhovnosti i predanosti Bogu. Na kraju promocije pozvao nas je na opraštanje.

Ž.G.

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Pad broja oboljelih nakon Festivala slobode. KORONA PANDEMIJA JE PREVARA!?

Živimo već više od pola godine u KORONA DIKTATURI. Mediji nas svakodnevno bombardiraju brojem novozaraženih, …