Petak , studeni 15. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Priopćenje Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Priopćenje Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Rano jutros u Dubravi je osvanuo oskvrnut i devastiran spomenik poginulim hrvatskim braniteljima. Spomenik je podignut u čast žrtve 74 poginula hrvatska branitelja s područja Dubrave, među kojima je i ime Pavla Spudića poginulog hrvatskog dragovoljca branitelja Vukovara. Zgroženi smo ovim primitivnim vandalskim činom koji je za namjeru imao obezvrijediti spomenik poginulim hrvatskim vitezovima, a nas preživjele uvrijediti upravo znakom i simbolom crvene zvijezde petokrake pod kojim se razarala Hrvatska i pod kojim su ubijani oni čija imena se nalaze na devastiranom spomeniku.  Izražavamo duboku sućut i dijelimo bol s roditeljima i obiteljima naših poginulih prijatelja koji sve češće moraju trpjeti ovakva poniženja.

Također želimo naglasiti potrebu da se zbog slobodno možemo reći kontinuiranog kršenja Deklaracije o Domovinskom ratu moraju odrediti kaznene sankcije te ćemo o našem prijedlogu izmjena i dopuna Kaznenog zakona nakon što ga pošaljemo nadležnim tijelima uskoro obavijesti I hrvatsku javnost.

Ovaj čin vandalizma usmjeren protiv hrvatskih branitelja samo je još jedan u nizu protuhrvatskog djelovanja kojim se udara izravno na temelje slobodne demokratske hrvatske države i to simbolima agresora koje smo pobijedili upravo mi hrvatski branitelji. Zahvaljujući pobjedi i žrtvi naših hrvatskih ratnika dužnost nam je zaštiti čast i ugled države za koju su dali svoje živote. Vjerujemo kako će i odgovorne osobe u nadležnim hrvatskim institucijama što prije reagirati ne samo otkrivanjem i procesuiranjem počinitelja ovakvih nedopustivih djelovanja nego i što prije reagirati te usvojiti izmjene Kaznenog zakona koje su neophodno potrebne.

Našim poginulim hrvatskim ratnicima neka je vječna slava i hvala! S nama su!

U Zagrebu,  04. travnja 2018.godine

Zorica Gregurić,

predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Letica u Bujici: “Šeks je neka vrsta mladeži Josipa Manolića!” Peternel: “Našom politikom drmaju ‘mladići’ Šeks i Budo Lončar!”

Glas za Kolindu je glas za Plenkovića – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji …