Subota , srpanj 20. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Privatizacijom smo ostali kraći za 5 milijardi maraka, pa su napokon i “HDZ-ove” babe u dvojbi za koga glasati?

Privatizacijom smo ostali kraći za 5 milijardi maraka, pa su napokon i “HDZ-ove” babe u dvojbi za koga glasati?

Agencija za privatizaciju u FBiH (APF) procijenila je još 2010. godine kako je od 1999. godine ukupna vrijednost 340 poduzeća koja do 2010. godine nisu privatizirana pala za 50 posto, što iznosi oko pet milijardi maraka!

Sada smo evo u 2018. godini, dakle bogatiji smo za još dvoje parlamentarne izbore, uskoro i treće, dugovi su još veći, ma enormni su, ali su na vlasti i dalje isti ili njima jako slični.

Primjerice, u Energopetrolu su 1999. godine imali vrijednost kapitala od 22,6 milijuna KM, a 2010. godine kapital je bio umanjen za 11,6 milijuna KM, što je rezultiralo ukupnim smanjenjem državnog kapitala za 34,3 milijuna KM. Najkritičniji je “Agrokomerc”. Njihov kapital prvobitno je iznosio 368,6 milijuna KM, a deset godina kasnije svega 100,2 milijuna KM. Znači, radi se o umanjenju kapitala za 268,3 milijuna KM! Više i ne zbrajaju te dugove, jer kao što rekoh ovi podaci su iz 2010. godine.

Zamislite kako je onda tek danas?

Da su barem za hercegovačku sirotinju osposobili Tvornicu duhana Mostar, jer kao što znamo duhan iz Hercegovine je još uvijek tražena roba, no ovu tvornicu su prodali. A znate koliko je država dobila od njezine prodaje? Nije dobila ni marku.

Pa gdje još “Terminali”, pa “Željezara” u Zenici, pa “Hidrogradnja” sarajevska…

Znate što je u porastu? U porastu je broj iseljenika. Ljudi odlaze vani.

Ako još niste shvatili glasajte ponovno za iste.

Evo mene neki dan pita jedna baba u rodnom selu u Hercegovini za koga bi najbolje bilo glasati, a ja joj velim: Pa za HDZ! Znam da je ona uvijek glasala za te “Tuđmanove”, ali sada je očigledno i ona u dvojbi, valjda joj unuka rekla da su bolji oni iz onog drugog HDZ-a s brojevima, pa me propitkuje je li to tako i zašto ću ja za stari HDZ?

– Moja baba ja ću za stari HDZ zato što je i Stipe Mesić nekad bio član tog HDZ-a tako da si ti moja baba uvijek do sada glasala za Mesića i njegove, jer Tuđman ti je davno umro, a da je živ sigurno ne bi bio u takvom HDZ-u.

Babi se dosta bliže familije zadnjih godina iselilo, pa kako joj ovo rekoh ona se prekrsti i izusti: O jadna ti sam za koga sam glasala sve ove godine, k vragu i taj HDZ i Mesić!

Autor: Karlo Lovrić / Dnevno.ba
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Imena zastupnika ZD Parlamenta FBiH koji su podržali protuustavan, diskriminirajući i nakaradan zakon Bukvarevića

Kao što se najavljivalo i na što je URB HVO-a ŽZH u više navrata i …