Petak , kolovoz 14. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Lokalno / Proslavljena 36. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

Proslavljena 36. obljetnica Gospinih ukazanja u Međugorju

Župljani župe Međugorje i hodočasnici iz cijelog svijeta jučer su u Međugorju proslavili 36. obljetnicu Gospinih ukazanja. U Međugorju su jučer slavljene sv. Mise u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i 19 sati, a svečano misno slavlje u 19 sati, na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova, predvodio je Damir Pavić, tajnik Provincije Bosne Srebrene u koncelebraciji s provincijalom Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenkom Štekom i 190 svećenika iz cijelog svijeta.

Svečanom misno slavlje započelo je procesijom s Gospinim kipom koji su nosili članovi Humanitarne udruge Marijine ruke.

Zahvaljujući Radiopostaji Mir Međugorje nadahnutu propovijed fra Damira Pavića možete poslušati u audio zapisu OVDJE, a Radiopostaja Mir Međugorje objavila je i cjelovit tekst propovijedi.

Pred kraj svečanog misnog slavlja, fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje naglasio je da je župa Međugorje od prvog Gospinog ukazanja pa do danas postala mjesto obraćenja, tjelesnog i duhovnog ozdravljenja, mjesto obnove srca i velika škola molitve. Od 24.06. 1981. župa Međugorje je također mjesto u kojem brojni hodočasnici doživljavaju iskustvo Božjeg milosrđa i praštanja u sakramentu ispovijedi, a župa, koju je Gospa posebno izabrala, od tada je vrelo rađanja duhovnih zvanja, nadahnuće za brojen molitvene skupine i karitativne projekte koji su nastali inspirirani međugorskom duhovnošću.

Od tada, po Gospi, ovo je mjesto obnove Crkve po cijelom svijetu. Ovdje se tako jasno ostvaruje istina: Crkva se treba uvijek obnavljati. I uistinu toliki su upravo ovdje u Međugorju doživjeli obnovu vjere, povjerenja u Boga, obnovu ljubavi u srcu i u svojoj obitelji. Od tada je ovo, u ovom vremenu tolikih nemira, vrelo mira u tolikim srcima, obiteljima i po cijelom svijetu. Želimo reći veliko hvala našem dragom papi Franji koji nam je ove godine, na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače, najavio i onda poslao tako divnog čovjeka iz nama drage sestre Poljske, nadbiskupa Henryka Hosera. Hvala nadbiskupu Hoseru za njegovu otvorenost i želju da razumje što se događa ovdje u Međugorju. Hvala mu što je istaknuo kristocentričnost duhovnosti u Međugorju. Hvala mu što je prepoznao tako dobre plodove, kao što su sakrament ispovjedi, seminari posta i drugi. Bogu hvala za 36 godina milosti preko naše Nebeske Majke, Kraljice Mira – kazao je fra Marinko Šakota.

Liturgijsko pjevanje predvodio je Župni zbor Kraljice Mira pod ravnanjem s. Irene Azinović.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

citluk.ba

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Pet velikih grješnika koji su postali sveci…

Ovi sveti muškarci i žene ulijevaju nadu, dokazujući nam kako i mi sami možemo postati …