Subota , veljača 27. 2021.
Naslovnica / Istaknuto / Na prosvjedu protiv koronamjera u Austriji sudjelovalo 10.000 ljudi

Na prosvjedu protiv koronamjera u Austriji sudjelovalo 10.000 ljudi

Oko 10.000 ljudi, prema procjenama policije, okupilo se u subotu poslijepodne u Beču na prosvjedu protiv epidemioloških mjera uvedenih povodom pandemije koronavirusa od ožujka 2020. godine. Prosvjednici su tražili ostavku vlade te optužili medije za laganje.

“Broj smrtnih slučajeva koje dobivamo su gluposti. Ne želimo završiti poput Kine u kojoj nemate slobodu išta raditi”, rekla je jedna žena za AFP.

Mašući transparentima poput “Vi ste bolest. Mi smo lijek” i mašući austrijskim zastavama, većina demonstranata odbila je nositi maske ili poštivati ​​pravila socijalnog distanciranja, uključujući desnog političara i bivšeg zamjenika kancelara Heinz-Christian Strache.

Ekstremna ljevica organizirala je protuprosvjede na kojima se okupilo oko 500 ljudi, prenosi thelocal.at.

Austrija, koja ima 8,9 milijuna stanovnika, prijavila je ukupno 7.053 smrtnih slučajeva od koronavirusa do sada. Panel stručnjaka preporučio je kancelaru Kurzu da se trenutna ograničenja ne smiju ublažavati kako je planirano 25. siječnja, jer broj infekcija ne pokazuje znakove usporavanja, a britanska varijanta virusa nastavlja cirkulirati. Trenutne mjere su stroge, sve što nije nužno je zatvoreno, a nove mjere se očekuju u nedjelju.

Izvor: narod.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ugledna srpska povjesničarka sasjekla “Daru iz Jasenovca”: Film je obična propaganda i ružan falsifikat

‘Dara iz Jasenovca je banalan i predoslovan film. Načinom na koji je prikazao ubojstva banalizirao …