Nedjelja , lipanj 17. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Svijet / Putin: “Zavrtite globus i stavite prst negdje – sigurno je da se SAD i tamo upliće, lideri brojnih zemalja su mi to i priznali, ali boje se išta reći javno da se ne bi zamjerili SAD-u”

Putin: “Zavrtite globus i stavite prst negdje – sigurno je da se SAD i tamo upliće, lideri brojnih zemalja su mi to i priznali, ali boje se išta reći javno da se ne bi zamjerili SAD-u”

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je danas godišnji sastanak s novinarima koji se svodi na pitanja i odgovore. Pritom se dotaknuo brojnih tema, a po pitanju odnosa između Rusije i SAD-a poručio je kako Rusi Ameriku ne smatraju svojim neprijateljem.

“Rusofobija koja se trenutačno razvija u SAD-u je, vjerujemo, proizvod njihovih unutarnjih borbi za prevlast”, rekao je. “Unatoč medijskoj histeriji, činjenica je da Rusija ima brojne prijatelje u SAD-u”, istaknuo je Putin te poručio kako vjeruje da će se u konačnici odnosi između Rusije i SAD-a normalizirati.
Istaknuo je još jednom kako se Rusija nije uplitala u američke izbore, što se ne može reći za SAD. “Uzmite globus, zavrtite ga i stavite prst gdje god želite – sigurno je da SAD ima i tamo svoje interese te da se i tamo upliće. To znam pouzdano iz razgovora s gotovo svim nacionalnim liderima svijeta. Oni su toga svjesni, ali jednostavno ne žele pokvariti odnose s Amerikancima”, poručio je ruski predsjednik.

Zanimljiv je bio njegov komentar o otpuštenom Jamesu Comeyu – rekao je da Comey, ako se ikada bude osjećao ugrožen, može slobodno zatražiti azil u Rusiji koja je spremna dati mu ga. Ovaj segment može se opisati kao Putinov već dobro poznati politički humor.
Sve u svemu, Putin i dalje nudi SAD-u normalizaciju odnosa u svakom pogledu te se nada da će nova administracija u Washingtonu to i prihvatiti, no, također je svjestan da u američkoj politici postoje snage koje će to pokušati pod svaku cijenu spriječiti.

VIDEO: Kompletan Putinov godišnji intervju s novinarima

advance.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Erdogan o zatvaranju džamija u Austriji: To vodi ratu križa i polumjeseca, nećemo sjediti skrštenih ruku

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kritizirao je premijera Austrije Sebastiana Kurza zbog odluke Vlade o …