Srijeda , svibanj 27. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Radnici Aluminija najavili velike prosvjede pred zgradom HDZ-a

Radnici Aluminija najavili velike prosvjede pred zgradom HDZ-a

Radnici mostarskog Aluminija najavili su prosvjede ispred sjedišta HDZ-a BiH i Vlade FBiH, ukoliko do 2. rujna ne budu ispunjeni njihovi zahtjevi.

Odlučeno je ovo na današnjoj Skupštini Nezavisnog sindikata zaposlenih Aluminija d.d. Mostar.

“Plan i program koji je trebalo da krene 1. rujna , u prvoj fazi pokretanja ljevaonice, upitan je. Kako sada stvari stoje, od njega nema ništa. Taj program je propao. Prvog septembra spremaju se otkazi ugovora o radu djelatnicima Aluminija, koji će biti proglašeni tehnološkim viškom. Nakon toga, 2. rujna, ukoliko ne budu isplaćena osigurana novčana sredstva za isplatu otpremnina tim djelatnicima i ne budu izvršene uplate prema PIO/MIO zavodu, 3. rujna u 9.00 sati djelatnici Aluminija izlaze na protest pred zgradu HDZ-a BiH. Drugi protest bi se trebao održati 5. septembra pred zgradom Vlade FBiH s početkom u 9.00 sati”, rekao je novinarima predsjednik Sindikata Romeo Biokšić.

Ako će zahtjevi budu ispunjeni do 2. rujna , odluka o prosvjedima bit će stavljena van snage.

On je, na pitanje novinara o mogućim otkazima, kazao da su tu informaciju dobili prije desetak dana.

“To je i naša pretpostavka imajući u vidu da poslodavac 1. rujna neće moći ispunjavati obaveze u skladu sa ugovorima koje imamo. Za očekivati je da će do toga doći, mi se prilagođavamo toj situaciji”, kazao je Biokšić.

Prema njegovim riječima, zahtjev je da radnicima koji budu proglašeni tehnološkim viškom budu isplaćene otpremnine, te da isplate dugovanja prema PIO/MIO i da se pokrene prva faza za pogon ljevaonice.

“Ako do toga ne dođe, idemo u proteste”, poručio je on.

 

Autor: Dnevno.ba
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Gospina poruka preko vidjelice Marije za župu i za cijeli svijet, 25.05.2020.

“Draga djeco! Molite sa mnom za novi život svih vas. U svojim srcima, dječice, znate …