Utorak , srpanj 7. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Zdravlje / RIJETKI GA KONZUMIRAJU: Ovo povrće ubojica je raka kože

RIJETKI GA KONZUMIRAJU: Ovo povrće ubojica je raka kože

Fitokemikalija poznata pod imenom BEC5 je ekstrakt patlidžana kojeg je otkrio dr. Bill E. Cham, nakon što je čuo za lijek narodne medicine Australskih farmera.

Naime, oni su ga upoznali s pripravkom za rak oka kojim su izliječili stoku. Farmeri su stoku izliječili nanošenjem toplog obloga načinjenog od sjemenki voćke naziva vražja jabuka, poznatije pod latinskim nazivom Solanum linnaeanum. Ova biljka je dio Solanacea obitelji, koja uključuje povrće poput rajčica i patlidžana.

BEC5 se veže za receptore na površini stanica raka. Nakon što stanica probavi ekstrakt patlidžana, dolazi do pucanja te je tako stanica raka uništena, a njezin sadržaj reapsorbira tijelo.
U liječenju preko 80.000 slučajeva raka kože, BEC5 je pokazao svoju učinkovitost. Naime, invazivni i ne-invazivni nemelanomski karcinomi kože vrste su raka koje su liječene patlidžanom. Rak je u svakom pojedinačnom slučaju otišao u remisiju i nije se vratio. Stanovnici Australije, zahvaljujući ovoj fitokemikaliji, liječe rak kože na ovaj način već desetljećima.

Spomenuti BEC5 ubija stanice raka bez da šteti drugim zdravim stanicama u ljudskom tijelu, te se također može koristiti za liječenje aktinske keratoze, kao i pjega na koži uzrokovanih suncem ili starošću.

Mogući predikator raka kože je aktinska keratoza. Pretjeranom izlaganju na suncu uzrokuju se crvene mrlje koje su sastavljene od abnormalnih stanica koje mogu mutirati u maligne i to u osnovnim ili nižim slojevima kože.

Još jedan česti oblik raka kože su rožnate stanice karcinoma, taj rak uzrokuje gotovo dvije tisuće smrti godišnje. Ovo tkivo je u obliku bradavica i ima nepravilan obrub, ali ga je moguće liječiti ekstraktom patlidžana.

Ova supstanca iz patlidžana je pokazala uspješnost u preko 78 posto slučajeva i to kad se nanosi osam tjedana, korištena u obliku kreme tijekom 25 godina za potrebe kliničkih istraživana u Australiji i Velikoj Britaniji. Krema ima 100 postotni uspjeh u uklanjanju raka, od kojih se niti jedan nije vratio u narednih pet godina ako se koristi 12 tjedana. Možda zvuči nevjerojatno, ali s ovim prirodnim lijekom brojne bi operacije mogle biti spriječene, a zdravlje očuvano.

Autor: dnevno.hr
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Šaka dnevno ovog voća čuva živčani sustav, čisti krv te sprječava rak

Šumske jagode jedna su od 400 dosad poznatih vrsta jagoda u svijetu. Iako su plodovi obične …