Utorak , siječanj 23. 2018.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Kultura / Roman Od Franje do Franje uspješno predstavljen u Mostaru

Roman Od Franje do Franje uspješno predstavljen u Mostaru

Galerija kraljice Katarine Kosače u Mostaru sinoć je bila prepuna na predstavljanju novog romana Od Franje do Franje istaknute književnice Anite Martinac.

Ovaj zanimljivi roman, koji uz prethodna dva romana Medaljon i Posljednji čini povijesnu trilogiju, predstavio je profesor Antun Lučić. U programu uz autoricu također sudjelovala profesorica Tina Laco kao moderatorica, a u glazbenom djelu programa nastupili su Damir Bunoza i Lucija Zovko. Organizator predstavljanja je Narodna knjižnica HNŽ-a.

Roman Od Franje do Franje još je jedna uspješnice Anite Martinac koja je probudila javnost pišući o nedotaknutim temama iz prošlosti. Premjerno je roman predstavljen u Čitluku, te nakon toga u Vinkovcima, Osijeku, Beču, Zagrebu, Rijeci i Pločama. A kako doznajemo najavljeno je predstavljanje u Šibeniku, Mađarskoj, Čapljini i Splitu. Nakon prvih kritika i osvrta o romanu, te reakcijama posjetitelja i čitatelja novi roman dočekan je s oduševljenjem. Trenutno je prvi najčitaniji roman prema listi portala Hrvatska.roman.

„Roman posvećujem onima koji istinu ljube, žrtve ne zaboravljaju, oprost i pomirbu žude, djeluju u ime Boga i pravde i sve zbog čiste ljubavi rade”, napisala je autorica Anita Martinac na samom početku ovog izvrsnog romana.

O ovom djelu koje je za kratko vrijeme osvojilo srca čitatelja svoj su sud dali brojni književni kritičari ocijenivši roman vrijednim djelom. Uspoređujući je sa djelima velikana književnosti predstavljači nisu krili oduševljenje osvježenjem u pisanoj riječi koju je iznjedrila Martinčeva svojim romanima. Autorica je osim pisanom riječi, publiku oduševila izražajnim čitanjem ulomaka iz romana što je izazvalo emotivne reakcije u publici a također i kao ugodan sugovornik približila je i brojne druge teme kojih su se dotakli kroz sadržajan program.

Nakon službenog predstavljanja autorica je preko 45 minuta potpisivala svoje knjige, a druženje se nastavilo prigodnim domjenkom.

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Prpčitajte i ovo

Knjigozori Miljenka Stojića – RUKA

Zoran Cukale, Gargol, Vlastita naklada, Zagreb, 2017. Srednji vijek ostavio je duboke tragove u povijesti čovječanstva. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *