Četvrtak , kolovoz 16. 2018.
Naslovnica / Istaknuto / Rusija: “Imamo dokaze da je navodni kemijski napad u Siriji insceniran, a u svemu je sudjelovala Britanija koja je požurivala počinitelje da izvedu provokaciju”

Rusija: “Imamo dokaze da je navodni kemijski napad u Siriji insceniran, a u svemu je sudjelovala Britanija koja je požurivala počinitelje da izvedu provokaciju”

Rusko ministarstvo obrane poručilo je danas kako “imaju dokaz” o tome da je kemijski napad u Siriji insceniran. Također tvrde kako je britanska Vlada “požurivala” počinitelje da požure s “provokacijom”.

Za vrijeme novinske konferencije prikazani su intervjui s dvojicom ljudi koji su predstavljeni kao medicinski stručnjaci koji su radili na prostoru jedine bolnice u gradu Douma. Dvojica ističu kako su se na prostoru bolnice snimale scene gdje se pacijenti polijevaju vodom, no tvrde da je bila riječ o trovanju dimom, ne kemijskim oružjem.

Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane, general Igor Konašenkov, istaknuo je za vrijeme konferencije: “Imamo dokaze da je Britanija direktno sudjelovala u namještanju ove provokacije u Istočnoj Ghouti. Pouzdano znamo da su između 3. i 6. travnja tzv. Bijele kacige bile požurivane od strane Londona da što prije pripreme i izvedu ovu provokaciju”.

Podsjetimo, kontroverzna skupina Bijele kacige primarni je izvor fotografija koje su se pojavile nakon navodnog kemijskog napada.

Rusija od početka tvrdi kako je ovaj slučaj bio provokacija, no, teško da će predstavljanje dokaza u vidu nekoliko intervjua imati bilo kakav utjecaj na odluku Zapadnih sila po pitanju napada na Siriju, naime, oni su optužili sirijsku vojsku već prvog dana, bez ikakvih konkretnih dokaza za te tvrdnje.

advance.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Odbijen upis za skoro deset tisuća birača iz inozemstva

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine jučer je na sjednici donijela Odluku o utvrđivanju …