Ponedjeljak , veljača 17. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Svijet / Saveznik Georga Sorosa prijeti rezanjem EU fondova za zemlje koje neće migrante?

Saveznik Georga Sorosa prijeti rezanjem EU fondova za zemlje koje neće migrante?

Sredstva iz fondova Europske unije trebaju se davati na temelju načela “solidarnosti”, poručio je čelnik njemačke oporbe Martin Schulz u utorak, naznačivši da bi zemlje središnje i istočne Europe, koje odbijaju primati migrante, trebale dobivati manje od Bruxellesa.

“Nema izbjegličke krize u Europi, mi smo bogat i velik kontinent i samo trebamo razborito raspodijeliti izbjeglice. Ono što imamo je kriza solidarnosti”, napisao je čelnik socijaldemokrata (SPD) na Facebooku.

“Ima zemalja koje kažu ‘da’ Europi kada nešto dobivaju. A kažu ‘ne’ kada bi trebale nešto učiniti, primjerice prihvatiti izbjeglice. To mora stati. Kao kancelar stavit ću veto na bilo koji proračun EU-a koji nije temeljen na načelima solidarnosti”, dodao je Schulz, socijaldemokratski kandidat za njemačkog kancelara na parlamentarnih izborima u rujnu.

U lipnju je Europska komisija pokrenula pravni postupak protiv Poljske, Češke i Mađarske zato što odbijaju prihvatiti izbjeglice iz Italije i Grčke u okviru sporazuma o podjeli tereta iz 2015. godine.

Je li Schultz samo Soroseva marioneta?

Podsjetimo, američki milijarder George Soros doživio je prošle godine neugodno iznenađenje kada su hakeri objavili više od 2500 dokumenata njegove organizacije Otvoreno društvo.

Dokumenti otkrivaju strategije, planove rada i Soroseve aktivnosti. Uplitanje u države diljem Europe, SAD-a, izvješća o migracijama, azilantima, raznim udrugama koje djeluju u njegovom interesu.

Hakeri su otkrili da je Soros financirao i spotove hrvatske nevladine udruge GONG, ali otkrili su se i imena saveznika u Europskom parlamentu.

Dokument otkriva “pouzdane” zastupnike Europskog parlamenta, a koji su “na liniji” Otvorenog društva Georga Sorosa. Dokument je bio javno dostupan na poveznici, ali je u međuvremenu uklonjen, no njemački mediji redovito upozoravaju na taj popis i pitaju se nije li “savezni kancelar Martin Schulz dio Sorosevog plana”.

Popis uključuje tadašnjeg predsjednika Europskog parlamenta Schulza, sedam podpredsjednika, predsjednike vijeća… te ukupno sadrži čak 226 EU parlamentaraca, navodi europeanpost.co.

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Velika Britanija u petak napušta Europsku uniju

Velika Britanija u petak će postati prva zemlja koja napušta Europsku uniju, nakon tri i …