Srijeda , siječanj 27. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Kultura / U Šenkovcu predstavljena Lošina knjiga “Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću”

U Šenkovcu predstavljena Lošina knjiga “Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću”

Pred brojnim gostima i članovima Hrvatskog sokola u Šenkovcu jučer je predstavljena knjiga ‘Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću’ ili ‘Hrvatsko njihalo’, autora admirala Davora Domazeta Loše.

Admiral Davor Domazet Lošo istaknuo je kako od 2000. godine nije definiran niti jedan jedini hrvatski nacionalni interes te dodao kako njegova knjiga po prvi put definira te interese i to na sve četiri razine interesa: održivog opstanka, vitalne, životno važne interese, periferne interese te način na koji to provesti. Nadalje, knjiga pokazuje i dokazuje znanstvenim metodama sa stajališta geostrategije i geopolitike da je Hrvatska jedinstvena zemlja u Europi po svom geostrateškom položaju te da jedina u Europi ima svih pet alternativnih izvora energije.Admiral Domazet Lošo kazao je kako je poruka ove knjige da je Hrvatska po količini pitke vode četvrta u Europi, a po kvaliteti vode je na prvom mjestu.

Zanimljivo, admiral Domazet nije dopustio pitanja publike koja je u velikom broju ispunila dvoranu Društvenog doma Šenkovec,iz razloga što će se krajem 2017.godine održati na istom mjestu Tribina na kojoj će admiral Domazet odgovarati na postavljena pitanja. A bilo je i dosta kupaca knjige koji su mahom zatražili potpis autora na koricama svojih primjeraka.U samom programu predstavljanja knjige sudjelovali su:KUD Mihovil Krušlin,Jasna Horvat,Zlatko Šoštarić,Branko Zbukvić,Darko Valent,Željko Baća.Na kraju predstavljanja knjige svima je zahvalio predsjednik OOHSS Brdovec i ŽOBHSS Hrvatski sokol Zlatko Šoštarić i pozvao prisutne da i dalje prate rad Organizacije branitelja “Hrvatski sokol”

Večer je završila sa ugodnim druženjem branitelja Hrvatskog sokola,gostiju i admirala Davora Domazeta -Loše.

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Druge godine pobjeđuje „Slavica“!

Evo još jedne zanimljive ankete. Naime, hrvatski kritičari svake godine biraju „najbolji hrvatski film svih …