Subota , kolovoz 15. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Kolumne / Silvije Tomašević – Politička kriza rješava se preko leđa migranata

Silvije Tomašević – Politička kriza rješava se preko leđa migranata

Stječe se dojam da kada političar ne zna rješavati prava pitanja, počinje govoriti o migrantskoj krizi.

Belgijski je liberal Guy Verhofstadt, govoreći u Europarlamentu kada je austrijski premijer Sebastian Kurz predstavio šestomjesečno austrijsko predsjedanje Europskom unijom, jasno otkrio golotinju raznih suverenista. Kurz, Salvini (talijanski ministar policije), Seehofer (njemački ministar policije) i Orbán (mađarski premijer-šerif) međusobno si prebacuju ljude, pardon, migrante. Verhofstadt je to vrlo slikovito opisao. Salvini hoće migrante prebaciti prijatelju Orbánu, koji bi ih prebacio prijatelju Kurzu, koji bi da oni budu kod prijatelja Seehofera, koji bi ih vratio natrag prijatelju Salviniju. Suverenisti svih zemalja ujedinjeni!

– Jedini konsenzus u Europi je “ne u mojoj državi”, a to je skandalozno – kazao je Verhofstadt i naglasio kako “proživljavamo političku krizu na leđima izbjeglica, a migrantska kriza ne postoji”. Verhofstadt je kazao kako u odnosu na 2015. godinu sada ima 95 posto manje dolazaka izbjeglica.

Od silne galame “evo vuka, evo vuka”, stječe se dojam da je vuk među nama. U Italiji, gdje ima 9 posto od ukupnog stanovništva nerođenog u toj zemlji, ispitani odgovaraju kako imigranata ima 26 posto. Istu percepciju imaju u Francuskoj i Njemačkoj, gdje ima po 12 posto imigranata, u Velikoj Britaniji živi 13 posto nebritanaca, a percepcija je da ih ima 25 posto, a u Mađarskoj ima 5 posto nerođenih u toj državi, a Mađari drže da takvi čine 15 posto ukupnog stanovništva.

Predsjednik talijanskog mirovinskog (INPS) Boeri je u talijanskom parlamentu iznio podatke kako, zahvaljujući poslovima koje obavljaju imigranti, u mirovinski fond ulazi novac te da samo 8 posto Talijana radi nekvalificirane poslove jer ih ne žele raditi. Salvini je odmah prosudio kako “Boeri dolazi s Marsa”. To je kada se pomiješaju Zemaljci (suverenisti) i Marsovci (koji iznose podatke). Migranti tako i onako nisu ljudi pa punili i mirovinsku blagajnu iz koje mirovinu dobivaju umirovljenici (pitanje je jesu li i oni ljudi).

Silvije Tomašević/vecernji.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: KAKO S KOROVOM?

(Matej 13,24-43) Prošle smo nedjelje slušali parabolu o sijaču i naučili smo da različite vrste …