Ponedjeljak , ožujak 1. 2021.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / SIP: Nema novca, nema izbora. Rok još 9 dana

SIP: Nema novca, nema izbora. Rok još 9 dana

Sa jučerašnje sjednice Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH istaknuto je neće biti lokalnih izbora 15. studenog ako u sljedećih sedam dana ne bude osiguran novac iz proračuna BiH.

Predsjednik SIP-a Željko Bakalar predložio je, a ostali članovi prihvatili, da danas o tome dopisom izvjeste Vijeće ministara BiH.
Članica SIP-a Vanja Bjelica-Prutina zatražila je da se Povjerenstvo odredi jasno o tome koji je krajnji rok da novac bude na računu kako bi se dalje moglo nastaviti s aktivnostima za organizaciju i održavanje lokalnih izbora.

Ona je napomenula da prvi put broj zaposlenih u SIP-u nije dovoljan za predizborne aktivnosti i navela da zaposleni rade i vikendima i ostaju do 22 sata na poslu.

Irena Hadžiabdić je ponovila da, ako novac ne bude računu SIP-a do kraja ovog mjeseca, se ne može pristupiti procedurama nabave i tiskanja glasačkih listića, što znači da oni neće biti spremni do polovice rujna kako bi ih mogli uputiti biračima izvan BiH.

“Ulazimo u određena kašnjenja. Ovjerili smo stranke, imamo pogreške jer su ljudi preumorni, ali ispravljamo ih na sjednicama. Ulaziti u posao provjere kandidacijskih listi i kandidata je iluzorno bez sredstava”, ocijenila je ona.

Zaključak je da, ukoliko ne bude reakcije Vijeća ministara BiH, SIP BiH treba izaći sa stavom i odlukom kako će dalje postupati.

 

/Republikainfo.com/

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: SILAZAK

(Marko 9, 2-10) Moraš proći tom samotnom dolinom moraš proći sasvim sam mitko od nas …