Utorak , svibanj 26. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Španjolska: Udruga koja brani obiteljske vrijednosti pobijedila na sudu u borbi protiv rodne ideologije

Španjolska: Udruga koja brani obiteljske vrijednosti pobijedila na sudu u borbi protiv rodne ideologije

Nakon što je 2017. lokalna španjolska vlada naplatila kaznu pro-obiteljskoj organizaciji zbog toga što je školama dostavljala pro-obiteljske knjižice u kojima izražava neslaganje s LGBT propagandom, Sud je sada naložio vlastima da vrate novac koji su primili.

Autonomnoj zajednici u Madridu, koja upravlja glavnim gradom Španjolske i neposrednom okolnim područjem, sud je naložio da plati novčanu kaznu, ranije propisanu civilnoj grupi zbog distribucije pro-obiteljskih materijala u školama, piše Life Site News.

U 2017. godini lokalna vlada Madrida kaznila je HazteOir.org s 1.500 eura jer je proslijedila u 1.709 škola knjižicu u kojoj se kritiziraju LGBTQ propisi, koje inače podržava cijeli politički spektar, uključujući i narodnu stranku desnog centra.

Lokalne vlasti su izrekle kaznu za HazteOir.org bez pribjegavanja sudu.

Sud za upravno pravo u Madridu donio je u lipnju presudu kojom je pozvao lokalne vlasti u Madridu na otplatu 1.500 eura novčane kazne koju je HazTeOir.org platio za distribuciju knjige pod nazivom “Znate li što žele podučiti vaše dijete u školi? Zakoni o seksualnoj indoktrinaciji.” Prema HazteOir.org – aktivističkoj organizaciji koja se zalaže za život i obitelj, nijedan se predstavnik Madridske zajednice nije pojavio pred sudom da obrani svoju akciju. Odvjetnik HazteOir.org zahtijevao je da se optužbe izbrišu.

Prema priopćenju, voditelj HazteOir.org Ignacio Arsuaga izjavio je: “Ova odluka je novi dokaz onoga što HazteOir.org objašnjava tijekom godina: (lokalne) uprave žele ušutkati građanske udruge koje se ne slažu s ‘progresivnim’ tvrdnjama kroz ekonomske sankcije. Ali sud im se za sada nije podlegao, složivši se s nama.”

Arsuaga kaže da je HazteOir.org samo htio da roditelji znaju da škole podučavaju svoju ideologiju njihovoj djeci bez njihovog znanja ili pristanka. On je, nadalje, rekao da je “znanost, nažalost, i, u ovom slučaju, biologija, zamagljena aspektima LGBTQ ideologije”, koja je nasilno nametnuta javnosti.

Nekoliko biskupa osudilo je propise, za koje su rekli da krše vjersku slobodu i slobodu savjesti, kao i presumpciju nevinosti. U to vrijeme, vladajuća Pučka stranka desnog centra nazvala je te optužbe “lažima“, te je priopćila da je jedna LGBTQ udruga podnijela tužbu protiv biskupa koji su to izrekli.

HazteOir.org je također dobio povoljnu presudu na sudu u Kataloniji. Dana 17. lipnja, sud za upravno pravo u Barceloni presudio je protiv regionalne vlade i sankcije koje je izrekao organizaciji HazteOir.org. Sud je odlučio da vlada mora platiti sudske troškove koje je HazteOir imao kada je osporio vladinu tvrdnju da je grupa sudjelovala u govoru uvredljivom za “transrodne” osobe.

Organizacija je 2017. po većim gradovima Španjolske vozila autobus koji je nosio poruku: “Dječaci imaju penise, djevojčice imaju vagine. To je ono što kaže biologija.” Sud je zaključio da poruka “ne podrazumijeva javno odbacivanje ili očigledno i eksplicitno zanemarivanje bilo koje osobe s obzirom na njezinu seksualnost.”

U sudskoj presudi iz prosinca 2016. utvrđeno je da je vlada Madrida prekršila čak 10 temeljnih prava ravnatelja škole koji su izrazili protivljenje transrodnoj ideologiji. Ova serija sudskih pobjeda dovela je HazteOir.org i druge konzervativne skupine u Španjolskoj do pitanja koliko dugo transrodni zakoni mogu ostati u udžbenicima.

Primijetivši da su sankcije izrečene dok je Narodna stranka desnog centra zauzela upravu u zajednici Madrida, Arsuaga je kazao kako bi promjene mogle biti u tijeku.

“Zanimljivo je da jedna od stranaka nije bila na suđenju”, kazao je Arsuaga dodajući: “Možda se Narodna stranka, koja ostaje u regionalnoj vladi, želi u sadašnjem političkom okruženju distancirati od LGTBQ – zakona, koje su promicali i odobrili njihovi vlastiti zakonodavci”.

Izvor: narod.hr/LifeSiteNews

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

“Odmah otvorite crkve”: Trump zatražio ponovno održavanje misa

‘Sada nam treba više molitve, a ne manje’, rekao jeTrump iz Bijele kuće te usmenim …