Petak , studeni 27. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / SPREMAJU SE LOKALNI IZBORI: Odrađen sastanak SIP-a i Gradskog izbornog povjerenstva u Mostaru

SPREMAJU SE LOKALNI IZBORI: Odrađen sastanak SIP-a i Gradskog izbornog povjerenstva u Mostaru

Članovi Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine održali su sastanak sa članovima Gradskog izbornog povjerenstva Mostar u okviru pripreme izbora za Gradsko vijeće Mostara, koji će u skladu s članom 3. Odluke SIP-a o raspisivanju Lokalnih izbora 2020. godine, biti raspisani po stjecanju svih neophodnih uvjeta.

Prema priopćenju SIP-a, razgovarano je o svim aspektima rada Gradskog izbornog povjerenstva i o tome kakvu podršku očekuje od SIP-a i organa vlasti, prenosi Fena.

Izuzetno je značajno da i Gradsko izborno povjerenstvo Mostar bude upoznata o svim aktivnostima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i da bude potpuno spremna, u skladu sa svojim ovlastima, provesti izbore u Mostaru.

Ovo je nastavak prakse Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da se redovito sastaje s gradskim/općinskim izbornim povjerenstvima kako bi blagovremeno bili riješeni eventualni problemi u radu izborne administracije.

Nova izborna pravila za Gradsko vijeće Mostara su utvrđena Zakonom o izmjenama Izbornog zakona BiH („Službeni glasnik BiH“ br. 41/20 od 10.07.2020. godine), koji stupa na snagu 18. srpnja 2020. godine.

dnevno.ba

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Donald Trump prvi put najavio da će priznati Bidenovu pobjedu, ali pod jednim uvjetom

Donald Trump je po prvi put izjavio kako će, ukoliko Elektorski kolegij potvrdi pobjedu Joea Bidena, …