Ponedjeljak , srpanj 13. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / Svetosavci u RH će po livadama trgati jaglace, visibabe i ljubičice, da bi zaustavili proljeće Hrvatske pravoslavne crkve

Svetosavci u RH će po livadama trgati jaglace, visibabe i ljubičice, da bi zaustavili proljeće Hrvatske pravoslavne crkve

Dali nam je u Zagrebu s prvim danom proljeća stiglo i proljeće Hrvatske pravoslavne crkve. Pristaše SPC-e u Hrvatskoj će izgleda uzalud po okolnim livadama trgati jaglace, visibabe i ljubičice da bi zaustavili proljeće HPC-e. Za službenu registraciju moraju prikupiti 500 (pet stotina) potpisa ako u međuvremenu ne izmisle neke nove balvane, a glavni argument im je, sad za sada, 17 000 Hrvata pravoslavaca po poslijednjem popisu stanovništva.

Krcata velika dvorana Hrvatskog novinarskog društva. 21.ožujak, već spomenuti prvi dan proljeća. Veliki znanstveni simpozij HPC-e. Minutom šutnje odata je počast svim hrvatskim pravoslavcima koji su živjeli i davali svoje živote za svoju domovinu Hrvatsku.

Teme i govornici:

  • Pozdravno slovo- Hrvatski arhiepiskop + Aleksandar
  • Pregled znamenitijih Hrvata pravoslavaca- Damir Borovčak urednik HPC izdanja
  • Feldmaršal Svetozar Borojević- iz obiteljskog sjećanja- dr.sc. Darko Richter
  • Povijest Hrvatskog pravoslavlja-Goran Jurišić, povjesničar
  • Hrvatski pravoslavci u 2.svjetskom ratu- Igor Vukić, istraživač i publicist
  • Neka pitanja za hrvatsko zakonodavstvo i upravu- general Željko Glasnović, zastupnik u Hrvatskom saboru
  • HPC krivotvorine i zablude, Hrvatski arhiepiskop + Aleksandar

 

Na simpoziju su predstavljena nova izdanja HPC na hrvatskom, engleskom i ruskom jeziku. Simpozij je ukazao na povijesnu istinu potkrijepljenu činjenicama, i tražio odgovor na pitanje zašto se protupropisno onemogućava registracija HPC-e u RH.

Kontakt- pravoslavlje.hr@gmail.com, mob: 095-887-4238

Po završetku simpozija djelatnica će, vjerujem, dobro prozračiti prostoriju i dezinficirati ju kakvim svetosavskim sprejom, jer im se danas dogodilo u njihovim prostorijama nešto najgore. Predsjednik tog nominalno HND-a , čini mi se da se zove Saša Leković, se javno hvalio sa gustom crnom svetosavsko četničkom bradom ( tv-Bujica), a predsjednica Kolinda G- Kitarović, kada je izviždana u njihovim prostorijama je, povijesno nedovoljno pismeno izjavila. „Ja sam mislila da se nalazim među Hrvatima“.

 

                                                                                                                       Žarko Marić

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Besmisleni argumenti zagovaratelja prava na pobačaj

Hrvatski pokret za život i obitelj (HPŽO), prva „pro-life“ udruga u Republici Hrvatskoj, osnovana davne …