Ponedjeljak , rujan 21. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Hrvatska / SVI SU JE IZDALI! Kolinda u panici! Izvan sebe je! Tko u HDZ-u potajno podržava Škoru?

SVI SU JE IZDALI! Kolinda u panici! Izvan sebe je! Tko u HDZ-u potajno podržava Škoru?

Europski izbori, posve su ogolili promašenu politiku predsjednika Vlade Andreja Plenkovića. Još u noći izbornog debakla, naš je portal najavio kako će se Plenkovićevi problemi preliti i na predsjednicu države Kolindu Grabar-Kitarović u čijem timu vladaju nervoza i panika.

Naime, nakon što je pružila ruku pomirenja Plenkoviću te se odrekla desnog biračkog tijela, rejting joj je počeo opadati, a što to doista znači i sama je uvidjela na europskim izborima na kojima je Plenkovićev HDZ bez desnog krila doživio potpuni potop. Predsjednica je sada zapravo izvan sebe, uznemirena je i promišlja što joj je činiti, jer s desne fronte šalju joj izrazito jakog protukandidata Miroslava Škoru, doktora znanosti, omiljenog glazbenika bez ijedne mrlje u karijeri, koji je ako je vjerovati anketama već osvojio srca dobrog dijela, njenih nekadašnjih birača.

Osim toga, tu je i Zoran Milanović koji neodoljivo podsjeća na njenog brata blizanca, a Zokiju će se biti teško suprotstaviti, jer on i Grabar-Kitarović pucaju iz istog oružja, samo što je Milanović za razliku od nje ulični fajter, kakvog dio hrvatskih birača zapravo i preferira. Stoga se u predsjedničinu timu nastoji osmisliti taktika kojom će ponovno pridobiti desnicu, dio te taktike nazro se prije nekoliko tjedana kada se sastala sa predstavnicima ‘Hoda za život’ i Željkom Markić, Grabar-Kitarović navodno računa i na potporu Crkve, a nastoji privući dio birača ponovnim diskretnim kritikama Plenkovića, no u HDZ-u se prema pisanju Nacionala također pojavila struja kojoj je cilj pridobiti širu potporu unutar stranke za kandidaturu Miroslava Škore.

Navodni su predvodnici te struje Miro Kovač i Mato Kapulica, koji vjeruju da Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima nema šanse te je kroz to nastoje do kraja posvađati s Plenkovićem. Pred predsjednicom su neizvjesni dani, potporu su joj u Bujici otkazali Hrvatski suverenisti predvođeni Ružom Tomašić koji su jasno kazali kako podržavaju Škoru, s druge strane, dio izvora iz ureda predsjednice ističe kako je na desnici ozbiljan rat za biračko tijelo. Rat u kojem i ona sama sudjeluje, a slamka spasa trebao bi joj biti Marko Perković Thompson, koji sa Škorom posljednjih godina nije u dobrim odnosima.

S njime bi Grabar-Kitarović tvrdi se u djelu medija trebala krenuti na Škoru, a osim toga, čini se kako će biti ključno pitanje kome će potporu dati general Gotovina koji se ponajviše od svega trudi otkloniti od politike. Neizvjesna bitka, neizvjesno razdoblje, ratovi i podmetanja, kako god Kolindi Grabar-Kitarović nije nimalo jednostavno, a neki iz njenog tima pričaju da bi najmudrija odluka bila da odustane od kandidature, i vrati se kao pobjednica, i žena koja bi mogla srušiti Plenkovića te zavladati HDZ-om.

dnevno.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: „Groblje šajkača“ nema što tražiti u Vukovaru

Gotovo u središtu Vukovara još se uvijek nalazi tzv.“ groblje šajkača“, gdje su nakon okupacije …