Petak , kolovoz 14. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Zdravlje / Svjetski poznati onkolog otkriva: ‘Ovo je moja strategija da nikada ne obolim od raka!’

Svjetski poznati onkolog otkriva: ‘Ovo je moja strategija da nikada ne obolim od raka!’

Poznati onkolog Mark Hyman, gostujući u jednoj emisiji, otkrio je na koji se način brine o svome zdravlju kako se ne bi doveo u situaciju da se razboli.

Naročito se osvrnuo na bolesti koje na koncu vode do pojave tumora. Smatra da uspjeh izlječenja raka ne ovisi samo o liječnicima i kemoterapijama nego i od vlastita napora pacijenta.

Hyman je pobornik funkcionalne medicine, koja pretpostavlja postojanje veze između izvanjskoga svijeta i ljudskog endokrinog, probavnog i imunosnog sustava. On smatra da je zajednički rad liječnika i pacijenta ključan za učinkovitu dijagnozu i liječenje svih bolesti.

Pogrešan način života za njega je glavni uzrok koji dovodi do pojave karcinoma pa stoga prevencija i liječenje ne treba da počnu s lijekovima nego s promjenom načina života. On je svoju teoriju klasificirao u nekoliko bitnih aktivnosti koje bi trebalo primjenjivati svakodnevno.

Kaže da je za početak potrebno da odbacimo konzumaciju šećera koji je hrana za stanice raka. Svake godine prosječan Amerikanac pojede u prosjeku oko 69 kilograma šećera i 66 kilograma brašna, što na globalnoj razini dovodi do čak 1,7 milijardi pretilih. U većini slučajeva, to dovodi do pojave karcinoma.

On smatra kako je potrebno da pronađemo proizvode koji nam ne odgovaraju. Broj ljudi koji su osjetljivi na gluten povećava se svake godine. Konzumiranje pšeničnih i mliječnih proizvoda u velikoj mjeri može dovesti do pojave alergija što ponovno dovodi do različitih oboljenja, a svako od njih vrlo lako može prerasti u neki od oblika karcinoma. On dodaje kako nikada ne bismo smjeli ignorirati upale koje za sobom nose viruse i infekcije. Ako se upala ne primijeti i ne liječi na vrijeme, dolazi do kroničnih oboljenja.

Posebnu pozornost Hyman posvećuje brizi crijeva. Crijevna mikrobiota, odnosno skup mikroorganizama, ne utječe samo na rad probavnog i imunosnog sustava nego je povezana sa svim organima tijela, čak i s mozgom.

Naposljetku, onkolog ističe da je “bijeg” u prirodu sjajan način da se sklonimo od svakodnevnog izlaganja otrovnim plinovima i toksinima.

Autor:ZG/Dnevno.hr
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

POTPUNA DETOKSIKACIJA TIJELA: Ovim napitkom brzo ćete se vratiti u formu!

Nakon karantene i ljetnog izležavanja vrijeme je da se vratite na redovnu i pravilnu prehranu, …