Utorak , srpanj 14. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Talijansko regionalno vijeće poslalo zahtjev vladi: Zabranite tzv. lijekove koji se koriste u promjenama spola kod djece

Talijansko regionalno vijeće poslalo zahtjev vladi: Zabranite tzv. lijekove koji se koriste u promjenama spola kod djece

Regionalno vijeće pokrajine Friuli-Venezia Giulia čiji je središnji grad Trst, odobrilo je prijedlog kojim se poziva nacionalnu vladu da zabrani tzv. lijekove koji blokiraju pubertet koji se koriste u tzv. promjenama spola kod djece, javlja Life Site.

Vijeće je 17. srpnja, na čelu s Ligom Mattea Salvinija, poslalo zahtjev nacionalnoj vladi da zabrani propisivanje tzv. lijekova koji sprečavaju normalan spolni i hormonalni razvoj adolescenata.

Prema prijedlogu vijeća, navodi se kako “pubertet nije bolest” i stoga ga se ne bi smjelo spriječiti kirurškim zahvatima i lijekovima koji mogu proizvesti nepovratne učinke. Također je zabilježio dugoročne negativne učinke lijekova koji sadrže triptorelin.

“Zapravo, nema dokaza”, kaže se u prijedlogu, “o učinkovitom, potpunom, ponovnom uspostavljanju plodnosti u slučaju povlačenja iz liječenja”. Nadalje, citira se Američko društvo pedijatara koje je utvrdilo kako 98% maloljetnika prirodno nadraste vlastitu rodnu disforiju nakon puberteta.

“Nema dovoljno kliničkih studija, pogotovo u pogledu mogućih dugoročnih negativnih učinaka i kako farmakološko blokiranje puberteta može uzrokovati neusklađenost u adolescentskom fizičkom i kognitivnom razvoju”, kazao je Bordin, koji predstavlja Ligu u vijeću. Dodao je da blokatori puberteta mogu čak kompromitirati one dijelove mozga koji doprinose definiranju seksualnog identiteta, što također uključuje i okolišne i obrazovne čimbenike.

Primjerice, dr. Michelle Cretella iz Američkog društva pedijatara istaknula je 2017. „Transrodnost je psihološki poremećaj, a ne biološki. Što se tiče poteza Američkog društva plastičnih kirurga, koje je skovalo termin ‘operacija potvrde spola’, lingvističkom inženjeringu prethodi socijalni inženjering. Operacija potvrde spola je pogrešan naziv. Drugim riječima, operacija ne može promijeniti spol osobe. Preimenovanjem operacije promjene spola u operaciju potvrde spola, stječe se dojam da potvrđuju urođenu osobinu te potiču mit o transordnosti.

Triptorelin prodaje francuski Ipsen kao Decapeptyl i Diphereline te Gonapeptyl od strane Ferring Pharmaceuticalsa iz Švicarske. U SAD-u ga Watson Pharmaceuticals prodaje kao Trelstar. Triptorelin je sintetička inačica prirodnog hormona GnRH, koji regulira oslobađanje gonadotropina koji su uključeni u razvoj otpuštanja jajnih stanica iz ljudskih jajnika. Među nuspojavama, za žene i djevojke, je prekomjerna proizvodnja jajnika, ciste jajnika, pobačaj i teška, dugotrajna menstruacija. Koristi se za suzbijanje puberteta.

Izvor: narod.hr/Lifesitenews

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: NEUMJERENO… NESELEKTIVNO…

Došao čovjek stručnjaku za vrtove. „Želio bih napraviti vrt, ali je tlo oko moje kuće …