Subota , veljača 29. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Kolumne / TIHOMIR DUJMOVIĆ: Plenkovićevo spašavanje Kuščevića početak je kraja

TIHOMIR DUJMOVIĆ: Plenkovićevo spašavanje Kuščevića početak je kraja

Vješt je nesumnjivo. Izbacio me je iz tri medija u godinu dana tako vješto da nigdje nije ostavio osobnog traga. Nemilosrdan je preko svake mjere o čemu osobno mogu posvjedočiti, pametan svakako, vrhunski školovan kao tipičan pripadnik zlatne komunističke mladeži, ali izvan tih gabarita posve disfunkcionalan.

Kaže to naš poznati kolumnist i politički analitičar Tihomir Dujmović o aktualnom premijeru Andreju Plenkoviću, te u nastavku pojašnjava:

Ulicu ne razumije, kontakt s ulicom nikad nije imao, uostalom po vlastitom priznanju Rade Šerbeđija ga je vozio čak i na šporske aktivnosti! No bez iskustva ulice funkcioniraš samo na europskim dvorovima! A za Kuščevića je “dvor” prostor od ceste do stepenica!

Toliko je pak danas moćan i toliko je podložio kompletnu državu pod sebe da je svojedobno izbacio sve Mostove ministre iz Vlade kao da ih je on osobno izabrao i birao! Tajnici je rekao da napiše razrješnice kao da je on osobno britanska Kraljica! Ali, medije zapravo toliko kontrolira da su taj puč svi prešutjeli! Naime, u hrvatskom parlamentarizmu nema razrješnica prije negoli vas Sabor razriješi! Ali, u ovoj gluhoj provinciji nitko to nije zamijetio. Ono je zapravo bio puč!Jer je i taj puč prošao bez otpora, Plenkoviću se omaklo: ”Mogu sto hoću”.

I doista je mogao što je htio a siroti Mostovci su na istoj toj sjednici Vlade ostali sjediti i glasovali su po daljnjim točkama kao da nisu smijenjeni,šokirani vlastitom smjenom! . Kad je jos i to vidio, naš briselski janjičar kako ga precizno vidi Slaven Letica, shvatio je da doslovno može što god hoće.

Izbjegavao je konflikte, dosta vješto bježao iz postavljenih zamki, no, da se razumijemo, bez potpune kontrole medija to bi sve bilo posve nemoguće, ali sada se izgubio i ide kraju. Najgorem kraju koji Hrvatska treba. Povratku ne Bernardićeve, nego Josipovićeve ljevice. A to je hrvatstvo na razini Vladimira Bakarića. Uostalom, Josipović nije samo od svog oca naučio da su fratri na Širokom Brijegu 1945. bili legitiman vojni cilj. To je iste te 1946. tvrdio Vladinir Bakarić. Čitajte Bogdana Radicu!

Plenkovićevo spašavanje Kuščevića početak je kraja. Kad bi Stier i Kovač kao novovremeni Vokić i Lorković momentalno krenuli u akciju bilo bi spasa i za HDZ i za Hrvatsku. Ali, od toga kako vidimo ništa. HNS će sada ustati na obje noge i gledati kako se prebaciti u pobjednički ljevičarski tim jer oni razumiju da je ovo “proljeće 1945,”. S druge strane čak i tehnički, bez Bandićeve podrške više nema baš nikakve Vlade i ovo je šah mat!

Kad smo kod šaha: pogledajte do koje razine smo mi postali ruska provincija kad jedna opcija zove Kasparova, a druga Karpova!

Možda se na jesen ovdje uvede ruski kao obavezan predmet!

Tihomir Dujmović

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: STUPOVI…

Moj posao turističkoga vodiča naučio me je stvarima koje i nisu bile sastavni dio moje …