Petak , prosinac 13. 2019.
Naslovnica / Istaknuto / Tomislav Jelić: “Plenković je u HDZ uveo totalitarizam kao u vrijeme Saveza komunista, a Kolinda i Milanović su braco i sekica!”

Tomislav Jelić: “Plenković je u HDZ uveo totalitarizam kao u vrijeme Saveza komunista, a Kolinda i Milanović su braco i sekica!”

Bandić je sinonim korupcije u Hrvatskoj, a Kolinda ga je rođendanskom čestitkom stavila pod svoju zaštitu – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji Tomislav Jelić, hrvatski ratni vojni invalid, bivši gradski zastupnik i jedan od utemeljitelja HDZ-a, danas član zagrebačke organizacije Mosta.

“Kolinda odlazi čestitati Bandiću i daje mu političko pokroviteljstvo za korupciju. To je skandal najgore vrste,” šokiran je Jelić i objašnjava: ”Da imamo razvijenu i normalnu demokraciju, onda bi parlament pokrenuo njen opoziv! Ona je ovim činom narušila trodiobu vlasti i ugrozila ustavni poredak.”

Jelić je pojasnio i zašto: – Tko prelaže predsjednika Vrhovnog suda parlamentu? Predsjednik države. Gdje idu sve nepravomoćne presude? Na Vrhovni sud. Je li ona svojim činom izravno poslala poruku Vrhovnom sudu pa i Državnom odvjetništvu čijeg šefa potvrđuje parlament, a ona je kandidatkinja parlamentarne većine, da se zaustave istrage koje se protiv Bandića vode u DORH-u i da eventualne presude koje će doći na Vrhovni sud budu odbačene ili promijenje u njegovu korist?!

 

CIRKUS PALMA I KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ-BANDIĆ…

 

Kolindin nastup na Bandićevom rođendanu nazvao je  “Cirkusom Palma”, a pred kamerama je pokazao fotografije Dragana Markovića Palme na vjenčanju Željka i Cece Ražnatović, te podsjetio javnost kako je prije godinu dana usred Zagreba Bandiću rođendan čestitao upravo Arkanov prijatelj, a ove godine Kolinda: – Bandić je poželio da se Zagreb i Šumadija zbratime, svoje ljude čak je nazvao “saradnicima”, kako je to učio nekada… Palma je bio veliki prijatelj i na vjenčanju Udbinog kilera i srpskog ratnog zločinca Arkana. Normalan državni obavještajni sustav bi se zapitao zašto Milan Bandić često putuje po Srbiji i zašto dovodi takve goste u Zagreb?

Zbog pjevanja na rođendanu Milana Bandića prošle subote u Zagrebu, Jelić je kandidatkinju Plenkovićeva HDZ-a tijekom cijele emisije oslovljavao s “Kolinda Graba-Kitarović-Bandić”.

Zadnjih tjedana ja gospođu predsjednicu doživljavam kao vlasnicu lunaparka, koja dolazi svuda i pjevuši, pleše, skakuće – obrazlaže Jelić i poentira: – Sada joj istječe koncesija i onda ona od klinaca koji su u lunaparku, traži suglasnost za produženje te koncesije! Pritom, naravno, zanemaruje da su ljudi obrazovani i pametni, da im se ne može prodavati rog za svijeću… Zato a nju od sada zovem Kolinda Grabar-Kitarović-Bandić.

ZAŠTO SE UBIO ZVONKO BUŠIĆ?

 

Tomislav Jelić pred kamerama je pokazao i fotografije Milana Bandića s Titovim bedžom na reveru i rekao: – To je bio okidač za suicid Zvonka Bušića, koji je u oproštajnom pismu napisao da ne želi više živjeti u Platonovoj pećini.

“Na bedžu je pisalo ‘6. dani balkanske ljubavi’, a potpisuje ga tzv. Antifašistička liga jugoistočne Europe,” prisjeća se Tomo Jelić i nastavlja: “Samo tjedan dana kasnije, Milan Bandić odlazi na Udbinu na otvorenje Crkve hrvatskih mučenika, gdje ga biskup pozdravlja kao velikog hrvatskog mučenika i mecenu! Lako je biti mecena s proračunom od 7, 8 milijardi kuna, za razliku od siromašne Udbine i ostalih ličkih općina i gradova… Ispred Crkve hrvatskih mučenika stajao je i najveći hrvatski mučenik u 20. i 21. stoljeću – Zvonko Bušić, koji je 32 godine odrobijao u američkim zatvorima, a on ne biva pozdravljen… Samo noć nakon te nedjelje, Zvonko Bušić je počinio suicid. To je bio okidač da to učini. Taj i takav Milan Bandić je dijete SKH, čedo SDP-a i gojenac HDZ-a. Sve što on radi u Zagrebu, radi uz blagoslov vrha HDZ-a. Pošteni članovi HDZ-a mi kažu da u Zagrebu djeluju dvije stranke – HDZ i ‘HDZ 365 – stranka rada i solidarnosti’!

 

PLENKOVIĆ POPUT PONCIJA PILATA – JEDAN JE BRISELSKI, A DRUGI JE BIO RIMSKI NAMJESNIK!

 

“Narod u cjelini možete jednom ili dvaput prevariti, pojedinca možete i više puta. Zašto HDZ kao demokršćanska i narodnjačka stranka bude jedan ili dva mandata na vlasti i onda izgubi izbore? Jer prevari narod,” konstatirao je Jelić i potom prokomentirao predsjedničke izbore: ”U ovim predsjedničkim izborima narod nije moguće prevariti, koliko god se mainstream mediji na čelu sa HRT-om trudili. Favorizirati dvoje kandidata – brata i sestricu,  HDZ i SDP, odnosno kandidatkinju Grabar-Kitarović-Bandić i kanadidata Milanovića, potpuno je deplasirano.”

Jelić je ocijenio i trenutačnu poziciju premijera i šefa HDZ-a: – Andrej Plenković se stavio u jednu komotnu poziciju. Njemu je potpuno svejedno tko će od njih dvoje dobiti izbore. Ako dobije Kolinda Grabar-Kitarović-Bandić, on će reći da je njegova kndidatkinja dobila. Ako dobije Zoran Milanović, on će na slijedećim parlamentarnim izborima upirati prst i kazati da gore na brdu imamo tobožnjeg ljevičara, strašit će narod i govoriti da ljevica ne smije zavladati i na Markovom trgu. Zapravo, između Plenkovića i Milanovića nema nikakvih političkih razlika – oni su potpuno identični!

“Plenković djeluje kao Poncije Pilat, rimski namjesnik koji je bio u Izraelu, samo što je on danas briselski namjesnik u Hrvatskoj” uspoređuje Tomo Jelić i nastavlja analizirati situaciju u HDZ-u, nakon afere s Viber grupom i osam disidenata: ”Poprilično dobro znam situaciju u HDZ-u. Ona je puno gora nego što šira javnost i biračko tijelo znaju! U ponedjeljak su imali sjednicu zagrebačkog Gradskog odbora, bila je rasprava zašto ne funcioniraju aktivisti i članstvo u prikupljanju potpisa za Kolindu Grabar-Kitarović-Bandić. Dobili su zadaću od Izbornog stožera da u Zagrebu prikupe 35.000 potpisa, a prikupili su samo sedam tisuća! U HDZ-u je uveden novi vid totalitarizma, kakav je bio u vrijeme Saveza komunista. I to uvodi Andrej Plenković, zato što nema potporu u članstvu HDZ-a za politiku koju vodi. On je na umjetan način došao i na okrutan način će izići iz HDZ-a!”

 

50 POSTO HDZ-ovh BIRAČA GLASOVATI ĆE ZA ŠKORU!

 

Jelić je u Bujici otkrio i zašto je s mjesta predsjednika Skupštine Zagrebačke županije smijenjen Damir Mikuljan: – Plenković, čiju je potporu imao donedavno, pozvao je Mikuljana na razgovor i tražio od njega da po kratkom postupku prihvati izbacivanje ovih osam članova iz HDZ-a, budući da je on predsjednik Visokog časnog suda stranke. On je to glatko odbio i rekao da ne želi, da će se držati statute i zakona. I onda je Plenković dao suglasnost da ga se smijeni s mjesta predsjednika Skupštine Zagrebačke županije.

“Uvjeren sam da će 50 posto članstva HDZ-a u Gradu Zagrebu glasovati za Miroslava Škoru,” tvrdi Tomislav Jelić, koji i osobno, kao jedan od utemeljitelja Tuđmanove stranke podupire nezavisnog predsjedničkog kandidata.

Kolinda će ostati upamćena po tome kako je četnika Vučića dovela u Zagreb i kako je Bandiću pjevala na rođendanu – uvjeren je Jelić.

Osvrnuo se na izjavu Vedrane Rudan, koja je u utorak na Happy televiziji otkrila sadržaj razgovora koji je vodila s ‘Malim Slobom’ na beogradskom sajmu knjiga. Dačić se povjerio Rudanici i rekao joj da je “Kolindu pitao dokle će Srbija i Hrvatska ovako ratovati”, a Kolinda mu je odgovorila: “Dok ne završe izbori!”

Narod prepoznaje prijevare – komentirao je Jelić i nastavio iznositi svoj dojam o Kolindi: –  Sve što čini zadnjih mjeseci je dodovoravanje biračima. Da je Kolinda Grabar-Kitarović-Bandić htjela nešto dobro napraviti Hrvatima, onda je kao osoba s najvećim legitimitetom, mogla sudjelovati u narodnoj volji oko promjene izbornog sustava, mogla je napraviti barem neki okrugli stol oko korupcije u pravosuđu… Ali, nije napravila ništa! Umjesto da je prezentirala rezultate svog petogodišnjeg rada, ona opet predstavlja neku maglu od programa.

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Velimir Bujanac

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

MARIJAN KNEZOVIĆ: Pao je Rim, pao je Egipat, pala je Grčka, past će i Radobolja!

Dogovor vodeće stranke u Hrvata u BiH, HDZ-a oko konačnog uspostavljanja vlasti, te prijedlog kandidata …