Nedjelja , studeni 17. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Svijet / Trump brani dijeljenje informacija s ruskim dužnosnicima: “Imao sam apsolutno pravo na to”

Trump brani dijeljenje informacija s ruskim dužnosnicima: “Imao sam apsolutno pravo na to”

Američki predsjednik Donald Trump oglasio se danas po pitanju optužbi da je dao tajne informacije Rusima, odnosno ruskom ministru vanjskih poslova, Sergeju Lavrovu, s kojim se prošlog tjedna sastao u Bijeloj kući – Trump ističe kako je imao “apsolutno pravo” podijeliti informacije koje je podijelio s ruskim MVP-om. Naime, tvrdi Trump, te informacije vezane su uz borbu protiv ISIL-a, a on želi da Rusija još i žešće napada ovu terorističku organizaciju.

Trump je svoj komentar iznio, kao i mnogo puta ranije, putem svog Twitter profila – “Kao predsjednik želio sam podijeliti s Rusijom (tijekom ranije zakazanog sastanka u Bijeloj kući), što je apsolutno moje pravo, činjenice vezane uz terorizam i sigurnost zrakoplovnog prometa. Riječ je o humanitarnim razlozima, ali također želim i da Rusija znatno pojača svoju borbu protiv ISIL-a i terorizma”, poručio je američki predsjednik.

No, mnogi su mu zamjerili što se uopće i susreo s ruskim ministrom vanjskih poslova, naročito zbog činjenice što je to učinio svega dan nakon što je otpustio šefa FBI-a, Jamesa Comeya, koji je, navodno, vodio istragu po pitanju Trumpove veze s Rusijom.

advance.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Twitter uvodi potpunu zabranu oglašavanja političara i političkih stranaka

Twitter uvodi zabranu bilo kakvog oblika oglašavanja političara ili političkih stranaka, naglašavajući kako oni doseg …