Utorak , rujan 25. 2018.
Naslovnica / Istaknuto / Trump: Ilegalni imigranti u Njemačkoj doveli do rasta kriminala i nasilne promjene kulture, “ne želimo to u SAD”

Trump: Ilegalni imigranti u Njemačkoj doveli do rasta kriminala i nasilne promjene kulture, “ne želimo to u SAD”

Predsjednik SAD-a Donald Trump tweetao je kako je masovna imigracija u Njemačkoj dovela do rasta kriminala te nasilne promjenu kulture, dodavši da ono što se događa s imigracijom u Europi predstavlja sličnu prijetnju i u Sjedinjenim Državama.

Njemački narod se okreće protiv svog vodstva a migracija je uzdrmala već krhku berlinsku koaliciju. Kriminal je u Njemačkoj snažno porastao. Velika greška je što se u cijeloj Europi dopustio ulazak miljunima ljudi koji snažno i nasilno mijenjaju njihovu kulturu!“, napisao je Trump u tweetu.

U drugom Tweetu je napisao, “Ne želimo da se to što se s imigracijom događa u Europi dogodi kod nas!

Prema službenim podacima Ministarstva unutarnjih poslova, kriminal među migrantima je u snažnom porastu, pa je tako 2016. zabilježeno 174.438 krivičnih djela koja su počinili “tražitelji azila” — porast od 52,7 posto u odnosu na godinu ranije. Studije također pokazuju da je broj nasilnih krivičnih djela u znatnom porastu, uglavnom zahvaljujući populaciji imigranata. Također, zadnjih dana su javnost šokirali visokoprofilni slučajevi ubojstava i silovanja djevojaka na pragu punoljetnosti ili maloljetnih, koja su počinili imigranti.

Merkel je na meti kritike u zemlji zbog svoje odveć velikodušne politike azila, a spor oko migranata doveo je u pitanje 70-godišnje savezništvo Merkelinog CDU-a i bavarskog CSU-a i zaprijetio opstanku njemačke vlade.

Merkel je u ponedjeljak pristala da kraj lipnja bude rok za uvođenje kontrola na njemačkim granicama kako je zatražio ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer iz CSU-a, koji je rekao da će naložiti graničnoj policiji da počne vraćati migrante ako Merkel ne ispuni obećanje da će na europskoj razini pronaći rješenje za ilegalnu migraciju.

Izvor: hina/mh

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić – DA SAM JA NETKO…

„Svatko želi biti netko, ali nitko se ne želi potruditi oko toga.“ (Goethe)   Koliko …