Subota , srpanj 11. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Ukida se izvanredno stanje – sve se otvara izuzev nargila barova

Ukida se izvanredno stanje – sve se otvara izuzev nargila barova

Federalni stožer civilne zaštite (FSCZ) Vladi FBiH uputio prijedlog Odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće prouzročene  pojavom korona virusa (Covid-19) na području Federacije BiH.

Na 20. izvanrednoj sjednici FŠCZ usvojen je i Vladi FBiH upućen na razmatranje i odlučivanje prijedlog Odluke o proglašenju prestanka stanja nesreće prouzročene pojavom korona virusa (Covid-19) na području FBiH i to sa 31. svibnja ove godine.

Izvan snage su stavljene naredbe kojima je obustavljen rad shopping tržnih – centara, pružanje usluga unutar ugostiteljskih objekata svih kategorija i u hotelima, a izvan snage su stavljene i naredbe koje nisu imale rok primjene.

Novom naredbom, koja će se primjenjivati do 30. svibnja, u ugostiteljskim objektima i dalje je zabranjena upotreba i konzumiranje nargila (šiša).

Po osnovu preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, FSCZ izvan snage stavio je zapovijedi kojima je obustavljen rad shopping tržnih–centara, pružanje usluga unutar ugostiteljskih objekata svih kategorija i u hotelima, a izvan snage su stavljene i naredbe koje nisu imale rok primjene.

Novom naredbom koja će se primjenjivati do 30. svibnja u ugostiteljskim objektima i dalje je zabranjena upotreba i konzumiranje nargila (šiša). Ova naredba stupa na snagu danom donošenja, a primjenjuje se do 30. svibnja ove godine.

U obrazloženju ove naredbe, između ostalog, navedeno je da u nargila barovima postoje loši higijenski uvjeti te da, u cilju zaštite zdravlja stanovništvo od korona virusa, do daljnjeg treba zabraniti korištenje ovog duhanskog proizvoda jer predstavlja rizik za put prijenosa određenih infekcija i zaraznih bolesti.

/Republikainfo.com/

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Proglašena nova najmoćnija putovnica na svijetu: Hrvatska na visokom 19. mjestu, BiH značajno slabija

Japanska putovnica omogućava pristup najvećem broju svjetskih odredišta bez vize, pokazuje indeks putovnica koji je objavila …