Nedjelja , svibanj 31. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Uoči susreta s britanskom kraljicom, Trump poručio: ‘Ona je kolosalna žena, moja supruga joj se divi!’

Uoči susreta s britanskom kraljicom, Trump poručio: ‘Ona je kolosalna žena, moja supruga joj se divi!’

Britanska kraljica Elizabeta II. pozvala je Donalda Trumpa i njegovu suprugu Melaniu na čaj u dvorac Windsor, njezinu 900 godina staru rezidenciju izvan Londona, te je on tako postao 12. američki predsjednik kojega je ugostila 92 godine stara britanska vladarica.

Trumpovi su proveli oko sat vremena u petak u dvorcu, započevši svoj posjet uz zvuke vojnog orkestra koji je odsvirao američku himnu.

Potom su kraljica i Trump obišli počasnu postrojbu, obučenu u tradicionalne crvene odore i crne kape od medvjeđeg krzna, prije nego li je američki par zajedno s kraljicom ušao u dvorac u privatan posjet.

Uoči susreta Trump je za britanski tabloid Sun rekao kako je kraljica “kolosalna žena”. “Mislim da svoju zemlju predstavlja jako dobro”, rekao je Trump Sunu. “Imajte u vidu koliko godina ona predstavlja svoju zemlju, a nikada zapravo nije napravila nikakvu pogrešku”.

“Moja supruga je njezina velika obožavateljica”, dodao je američki predsjednik.

Kraljica je do sada službeno ugostila 12 od 13 djelujućih američkih predsjednika tijekom svoje 66-ogodišnje vladavine, a jedina iznimka je Lyndon Johnson.

Bivši američki predsjednik Barack Obama posjetio je dvorac 2016., kao i George W. Bush 2008. godine.

No najspektakularniji posjet bio je onaj Ronalda Reagana 1982. godine, tijekom kojega je bivši američki glumac jahao konja zajedno s kraljicom Elizabetom u Velikom parku Windsor u blizini dvorca.

Društvene mreže objavile su nakon posjeta Trumpovih kako je američki predsjednik poslovično u više navrata prekršio protokol, a svoj najveći gaf napravio je hodajući ispred kraljice, dok protokol predviđa da ona uvijek ide prva. Engleski mediji zabilježili su i da nije poštivao pravilo da se lagano nakloni kraljici prilikom rukovanja.

Autor:Hina
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

HNŽ: Ništa od novca za ‘korona zakon’!

Hrvatski zastupnici napustili su zasjedanje jer, kako su naveli, nisu željeli raditi pod ucjenama, nakon …