Ponedjeljak , listopad 26. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Uznemirujuće Trumpovo pismo Kongresu: “Napad na Siriju bio je u našem nacionalnom interesu”

Uznemirujuće Trumpovo pismo Kongresu: “Napad na Siriju bio je u našem nacionalnom interesu”

Američki predsjednik Donald Trump poslao je jučer pismo Kongresu po pitanju napada na sirijsku vojnu bazu. U pismu ističe kako je taj napad bio u američkom “nacionalnom i vanjskopolitičkom interesu” te kako je spreman i na dodatne slične akcije po pitanju “jačanja nacionalnih interesa”.

U pismu također ističe kako je odlučio narediti raketni napad na sirijsku vojnu bazu Shayrat kako bi spriječio “humanitarnu katastrofu”. Naime, SAD tvrdi kako je upravo iz ove sirijske zračne vojne baze u utorak izveden kemijski napad na naselje u provinciji Idlib – te optužbe sirijska vojska strogo odbacuje, no, Trump nije želio čekati ni na kakvu međunarodnu istragu.

“Obavještajne informacije SAD-a indiciraju kako je sirijska vojska iz ove baze odgovorna za kemijski napad na civile na jugu provincije Idlib koji se desio 4. travnja”, navodi se u između ostalog u Trumpovom pismu.

Zanimljivo je da Trump u pismu Kongresu ne iznosi apsolutno nikakve dokaze za optužbu protiv sirijske vojske, štoviše, čak i navodi kako se radi o obavještajnim “indicijama”.

Nadalje, Trump u pismu tvrdi kako mu ne treba odobrenje Kongresa za ovakve napade s čime se mnogi, uključujući i pojedine kongresmene, ne bi složili.

Cijelo Trumpovo pismo Kongresu po pitanju napada na Siriju:

advance.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Ivica Ursić: TKO JE MOJ BLIŽNJI?

Lakše je voljeti čitavo čovječanstvo nego voljeti svoga bližnjega. Eric Hoffer   Ne biramo ih. …