Ponedjeljak , svibanj 27. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Sve veća popularnost dr. Diane Zelenike

Sve veća popularnost dr. Diane Zelenike

PREDIZBORNA ANKETA

Opći izbori u BiH održat će se 7. listopada ove godine. Građani će birati zastupnike u županijskim skupštinama, federalnom i državnom parlamentu, kao i članove Predsjedništva BiH.

Na mail redakcije našega portala stiglo je izvješće Agencije “Kreativnost”, koja je u razdoblju od 07. do 12. rujna 2018.godine provela istraživanje javnog mišljenja na uzorku od 1081 ispitanika hrvatske nacionalnosti (osobe starije od 18 godina).

Istraživanje je provedeno na teritoriju Federacije BiH – na području pet županija (Hercegovačko-neretvanska, Srednjobosanska, Zapadnohercegovačka, Herceg-Bosanska i Posavska) putem telefonskog ispitivanja metodom slučajnog odabira.

Na pitanje „Tko je Vaš izbor za hrvatskog člana Predsjedništva BiH“ – 27,16% ispitanika opredijelilo se za dr. Dragana Čovića, kandidata HDZ-a BiH, dok bi 21,68% ispitanih svoj glas dalo dr. Diani Zeleniki, kandidatkinji Koalicije Hrvatsko zajedništvo.

Za Jerku Ivankovića-Lijanovića (NSRZB) će glasovati 4,95% ispitanih, za Željka Komšića (DF) 0,41%, a za Borišu Falatara (Naša stranka) 0,28% ispitanih. O svom izboru se nije izjasnilo čak 45,51% ispitanika što dovoljno govori o nezainteresiranosti među Hrvatima u BiH za predstojeće izbore, a čime umnogome rastu izgledi Željka Komšića u toj borbi s dr. Draganom Čovićem i dr. Dianom Zelenika za poziciju hrvatskoga člana u Predsjedništvu BiH s obzirom da znamo kako će dobar dio bošnjačkih glasova kao i prijašnjih godina otići na stranu njihovog Željka Komšića.

Autor: Dnevno.ba
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Ruža Tomašić dobila najviše preferencijskih glasova, iza nje Mislav Kolakušić

Ruža Tomašić ponovno je na izborima za Europski parlament, kao i na onima 2014. godine, …