Četvrtak , siječanj 17. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / I veleposlanik Hrvatske bio na proslavi na kojoj je odlikovan srpski zločinac

I veleposlanik Hrvatske bio na proslavi na kojoj je odlikovan srpski zločinac

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sinoć se na svečanom prijemu povodom Dana Republike Srpske koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim susreo s veleposlanikom Hrvatske u BiH Ivanom Del Vechijom, javlja Klix.ba.

Dodik i Del Vechio su, sudeći prema fotografiji koju je objavila agencija Srna, imali srdačan razgovor, kakav je srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine imao i s liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem koji je predvodio delegaciju hrvatskog naroda u BiH na svečanoj akademiji povodom obilježavanja Dana RS.

I Čović je naime bio na proslavi na kojoj je posthumno odlikovan srpski zločinac Slavko Lisica koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zbog ratnih zločina na području Dalmacije. Lisica je kao zapovjednik oklopnih i topničkih postrojbi u sastavu Kninskog korpusa u rujnu 1991., temeljem Mladićeva naloga, zapovjedio topničke napade na Šibenik.

Uz Čovića u izaslanstvu hrvatskog naroda na svečanoj akademiji nazočili su i Vjekoslav Bevanda, dopredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i riznice, Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske i Josip Grubeša, ministar pravde BiH.

Narodna skupština RS-a krajem 2016. godine usvojila je Zakon o Danu RS u kojem se navodi da se “Na osnovu potvrđene volje građana Republike Srpske, 9. siječnja utvrđuje kao Dan Republike Srpske”.

dnevno.ba

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Kakvo poniženje! Plenković stao u Pupovčevu obranu! Penava ‘leti’ iz HDZ-a?

Premijera je novi Penavin istup očigledno iznervirao.   Da stranka ne može biti talac jednog …