Petak , listopad 30. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Svijet / Veliki zaokret – nakon Nijemaca i Macron najavio približavanje i suradnju s Moskvom!

Veliki zaokret – nakon Nijemaca i Macron najavio približavanje i suradnju s Moskvom!

Francuski predsjednik Emmanuel Macron najavio je radikalan zaokret u politici prema Siriji, istaknuvši kao prioritete borbu protiv terorizma i približavanje Moskvi, a ne više odlazak sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Macron je rekao “kako je Assad bio neprijatelj sirijskog naroda, ali ne i Francuske”, te da je prioritet Pariza borba protiv terorističkih skupina i osigurati da Sirija ne postane propala država”.

“Kad je riječ o Siriji, moje linije su jasne. Apsolutna borba protiv svih terorističkih skupina. Oni su naši neprijatelji. Trebamo suradnju svih da ih iskorijenimo, posebno Rusije”, rekao je Macron.

Njegovi komentari su u velikoj suprotnosti s onima koji su dolazili od strane prethodne administracije, iako se još uvijek treba uvjeriti u njihovu iskrenost. Zapadni mediji, Reuters prije svih, naglašavaju kako je stav Macrona isti onome Moskve, “koja također tvrdi kako ne postoji alternativa Assadu“.

“Novi stav kojeg sam iznio jest da odlazak Bashara Al-Asada nije preduvjet za rješenje situacije, jer se nitko nije pokazao da bi mogao biti njegov legitiman nasljednik”, rekao je Macron u intervjuu za osam europskih novina.

Dok je u ova dva slučaja riječ o političkim potezima, na istoku Sirije traje rovovska geopolitička borba za buduću prevlast na tom prostoru, za sirijske pojmove bogatom naftom i plinom, ali još važnijem zbog komunikacije u svim smjerovima.

Izvor: narod.hr

glasbrotnja.net

About glasUrednik

Pročitajte i ovo

Važna odluka: Slovenija zabranila trgovinama rad nedjeljom i blagdanima

U Sloveniji se ukida rad nedjeljom. Narodna skupština Slovenije jučer je usvojila izmjene Zakona o …