Četvrtak , studeni 21. 2019.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / VIDEO: Ilija Cvitanović “raspametio” Širokobriježane govorom o kojem će se dugo pričati!

VIDEO: Ilija Cvitanović “raspametio” Širokobriježane govorom o kojem će se dugo pričati!

Jedan od najboljih predizbornih skupova u sklopu tekuće kampanje za Parlamentarne izbore 7. listopada održan je ovog ponedjeljka u širokobriješkom hotelu Park. Dvorana hotela je ovaj put bila pretijesna da bi primila sve zainteresirane, a kao šlag jedne sjajne večeri stigao je završni govor samog voditelja Koalicije Hrvatsko zajedništvo, Ilije Cvitanovića, koji je u svojem obraćanju nazočnima uputio jasne i glasne poruke, s pregršt emocija, te kroz jedno nadahnuće kakvo ranije nismo imali priliku vidjeti kod hrvatskih političara ni u Bosni i Hercegovini, ali ni u Republici Hrvatskoj, pa stoga ovom prilikom sugeriramo našim čitateljima s obje strane granice (naših dviju Domovina) da obavezno pogledaju ovaj govor, jer se uistinu ima što i za čuti i za vidjeti.

„Vrijeme je da pogrješne politike vladajućih pošaljemo u povijest. Umjesto da ih lustriramo 91., oni su zauzeli prve crkvene redove i nastavili do danas svojim komunističkim metodama progon hrvatskoga bića s ovih područja. Lažu vam lešinari, mi nismo izdajnici hrvatskoga naroda. Naši su očevi ležali po komunističkim kazamatima dok su njihovi bili krojači te politike. Podmeću nam platforme i koalicije u kojima nikada nismo sudjelovali, a oni su s takvima već 25 godina u raznim koalicijama”, ustvrdio je Cvitanović.

“Zar ja koji sam izgubio rođaka i prvoga susjeda na Uzdolu koaliram sa zločincima tog pokolja? Kažem vam: nikada nisam i neću, a neće ni ovi ljudi. Neka vam odgovore gdje su najčasniji hrvatski sinovi, gdje su generali Hrvatskog vijeća obrane: Jelić, Glasnović, Lasić, Tuta? Tko od njih podržava HDZ BiH? Samo logističari iz generalskoga zbora, a najčasnije hrvatske generale protjerali ste iz Domovine za koju su se borili”, također je ovom prilikom kazao Ilija Cvitanović.

“Ponižavaju vas, manipuliraju s vama i ucjenjuju vas, a sve poluge moći su u njihovim rukama, u rukama njihovih podobnih kadrova, koji hrvatske branitelje povlače po revizijama i oduzimanju im prava. Krajnji je trenutak da mijenjamo takvu politiku kojoj ništa nije sveto osim samih sebe. Vrijeme je da zajedno, ljudski i iskreno, kršćanski i katolički, kako to samo mi Hrvati iz Bosne i Hercegovine znamo, pokažemo kako možemo drukčije”, dodao je on.

“Nikada im neću oprostiti strah, isti onaj koji su njihovi očevi sijali pedesetih godina. Promijenimo ovo stanje i pokažimo im da se s narodom ne mogu igrati. Budite nam saveznici i pokažimo zajedno da može bolje, poštenije i časnije. Iz Širokoga Brijega poručujem: hrvatski narod ima samo jednoga kandidata iz reda svoga naroda za Predsjedništvo BiH, a sve one koji vole hrvatski narod pozivam da podrže dr. Dianu Zeleniku. Izađite 7. listopada na izbore i darujte povjerenje ljudima koji će se nesebično boriti za vas i budućnost vaše djece“, kazao je Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, voditelj Koalicije Hrvatsko zajedništvo i nositelj liste za Državni parlament Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije.

Autor: D. Ivanković / Dnevno.ba
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Mladen Pavković: Gdje je spomenik Kati Šoljić i njezinim sinovima?

Ovo su dani sjećanja na hrvatske žrtve Vukovara i Škabrnje. Ali i ne samo njih. …