Ponedjeljak , srpanj 13. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / Društvo / (VIDEO) Pogledajte genijalni video koji ismijava tvrdnju da ljudska prava počinju tek rođenjem

(VIDEO) Pogledajte genijalni video koji ismijava tvrdnju da ljudska prava počinju tek rođenjem

Kanadska organizacija Choice42 koja promiče pravo na život objavila je duhovit video u kojem ironizira tvrdnje po kojima dijete ljudska prava stječe tek nakon rođenja.

U videu pod nazivom Čarobni porođajni kanal (The Magical Birth Canal) pokazuju kako fetus prolaskom kroz porođajni kanal odjednom ‘čarobno’ postaje ljudsko biće sa svim pravima kao i ostali ljudi, koje – samo nekoliko sekundi ranije nije imalo.

Što se događa u čarobnom porođajnom kanalu? Pogledajte u genijalnom videu s hrvatskim prijevodom Istine o pobačaju.

Podsjetimo, Kanada ima jedan od najpermisivnijih propisa o pobačaju na svijetu, po kojem je dopušteno abortirati dijete sve do trenutka rođenja i to iz bilo kojeg razloga.

Kako to opravdavaju, nitko ne zna jer se radi o klasičnom čedomorstvu, dozvoli pobačaja djeteta do pred sam porod. Takvi, nažalost danas, pod krinkom “razvijenih zapadnih zemalja” dijele savjete i vrše pritiske o pravu na pobačaj “zaostalim” zemljama svijeta i Europe, te se postavljaju kao suvereni učitelji ljudskih prava, poput kanadskog premijera Justina Trudeaua. Njega se često može čuti kako tvrdi da je pravo na pobačaj nešto što spada u područje ljudskih prava. To je netočno: ne postoji niti jedan međunarodni dokument ili ugovor koji bi pobačaj definirao kao ljudsko pravo.

 

Izvor: narod.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Besmisleni argumenti zagovaratelja prava na pobačaj

Hrvatski pokret za život i obitelj (HPŽO), prva „pro-life“ udruga u Republici Hrvatskoj, osnovana davne …