Petak , kolovoz 14. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / Svijet / Viktor Orban u Zagrebu: Posljednji put bio je u Hrvatskoj 2011. godine, evo s kim će se sastati

Viktor Orban u Zagrebu: Posljednji put bio je u Hrvatskoj 2011. godine, evo s kim će se sastati

Mađarski premijer Viktor Orban dolazi u Hrvatsku, no detalji planiranih sastanaka još se drže u tajnosti. Zasigurno je da ima mjesta dijalogu i temama, jer dvije zemlje povezuju brojna pitanja – izbjeglice, žica na granici, ali i pitanje INA-MOL i poznato lice s INTERPOL-ove tjeralice Zsolt Hernadi.

Susrest će se bilateralno s premijerom Andrejem Plenkovićem, a potom i s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović.

Orban je posljednji put u Hrvatskoj bio 2011. godine te je ovaj posjet napredak u odnosima dviju zemalja.

U kojem smjeru će se odvijati sutrašnji sastanci teško je nagađati, no zasigurno je da Orban želi jaku i neovisnu Mađarsku i zalaže se za isticanje i provedbu mađarskih ciljeva. Obje strane spremne su na dijalog i razvoj susjedskih odnosa u dobrom smjeru te se nadaju pozitivnom ishodu i rješavanju prijepornih pitanja u obostranu korist.

Da velika očekivanja od sutrašnjeg sastanka ima i hrvatska strana, potvrdio je Miro Kovač, bivši ministar vanjskih i europskih poslova: “Sigurno ćemo svjedočiti intenziviranju odnosa između Hrvatske i Mađarske, no sasvim sigurno će se otvoriti teme i INA-MOL, i nadam se napretku.”

 

Izvor: narod.hr

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

SAD i službeno istupio iz Svjetske zdravstvene organizacije

Sjedinjene Države službeno su obavijestile glavnog tajnika UN-a da se povlače iz članstva Svjetske zdravstvene …