Petak , srpanj 10. 2020.
Naslovnica / Istaknuto / Vladimir Putin lupio šakom o stol: Podijelio otkaze

Vladimir Putin lupio šakom o stol: Podijelio otkaze

Ruski predsjednik Vladimir Putin otpustio je dvojicu moskovskih visokih policijskih dužnosnika, priopćio je u četvrtak Kremlj, u jeku tvrdnji da je istraživačkom novinaru podmetnuta droga.

Novinar Golunov oslobođen je ovoga tjedna, a otpužbe protiv njega odbačene su zbog nedostatka dokaza. Test koji je proveden dok je novinar bio u pritvoru nije otkrio tragove ilegalne droge koja mu je “pronađena” u ruksaku, izvijestili su državni mediji prenoseći izvješće ruskog ministarstva zdravstva.

Putin je odlučio razriješiti situaciju, pa su šef moskovskog odjela za borbu protiv narkotika Jurij Devjatkin i čelnik operacija za zapadnu Moskvu Andrej Pučkov razriješeni dužnosti, priopćio je Kremlj pozivajući se na predsjedničku odluku.

Inače, Golunov je za nezavisni portal Meduza iz Latvije pisao kritičke istraživačke tekstove o korupciji među moskovskim gradskim dužnosnicima.

Njegovi pristaše tvrdili su da je Golunovu podmetnuto, a cijela priča snažno je odjeknula javnosti od koje je Golunov dobio podršku. Tako su se tri najpopularnija ruska lista – Vedomosti, Kommersant i RBC – ujedinila se u pružanju potpore novinaru objavljivanjem identičnih naslovnica kojima su prosvjedovali protiv njegova uhićenja.

Autor:Hina
glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Još jedna noć prosvjeda, nasilja, vatre i suzavca u Beogradu (VIDEO)

Nekoliko tisuća nezadovoljnih građana okupilo se i u srijedu poslijepodne na ulicama Beograda kako bi …