Ponedjeljak , svibanj 25. 2020.
Naslovnica / Najnovije vijesti / vijesti / BiH / Vlado Marušić: Carstvo božje vlada i vladati će zauvijek!
fra Kornelije

Vlado Marušić: Carstvo božje vlada i vladati će zauvijek!

Svaki dan nešto. I opet zahvaljujući tom svemoćnom internetu s kojeg ljudi,te vlasnici društvenih mreža „kradu“ili preuzimaju informacije koje mogu pomoći ili odnemoći tim istim ljudima. Neke će  pojedine objavljene vijesti baciti u očaj a nekima će razvući osmjeh od uha do uha. Na žalost umornog katoličkog i domoljubnog puka, mnoge objavljene vijesti  im ne razvlače osmjeh od uha do uha već im bacaju sjenu tuge na njihova ionako umorna lica, opterećena od silnih briga s kojima su  svakodnevno suočeni,premda svatko voli biti u tijeku društvenih zbivanja, dok je najbolje veliku većinu portala ne otvarati nikako jer na njima nema ništa što im može razgaliti dušu. Surfajući danas po nekim portalima uočio sam jedan tekst naslovljen kao:“Čitlučki fratar u zataškanom pedofilskom skandalu“? Prvo što sam zamijetio bio je upitnik na kraju tog naslova što je dovoljan pokazatelj kako vlasnik tog portala Ljubuški info koji je preuzeo tekst od autora istog,a on je označen kao tjednik Novosti iz Zagreba nije siguran u istinitosti objavljene u tom tekstu pa stoga stavlja upitnik u naslovu.

U daljem tekstu tjednika Novosti iz Zagreba se navodi kako je najmanje 5 bivših štićenica Doma za  djecu bez roditeljskog staranja Ivan Pavao II u Čitluku i Vionici optužilo svećenika fra Kornelija Kordića iz Čitluka za seksualno uznemiravanje štićenica tog doma u vremenskom periodu od 2001 do 2014 godine. U tekstu se navodi kako je on prema iskazima tih štićenica seksualno uznemiravao žensku djecu od 10 do 12 godina pa čak i onu  s poteškoćama u razvoju. Tjednik Novosti iz Zagreba svoju priču gradi na anonimnom pismu koje je navodno poslano iz tog doma mostarskom biskupu Periću,o „navodom“seksualnom zlostavljanju“ u tom domu čime je po tom tjedniku Novosti zataškan jedan od najvećih „pedofilskih skandala“u povijesti  katoličke crkve na ovim prostorima. Kako navodi taj tjednik iz razgovora s bivšim štićenicama tog doma fra Kornelije Kordić ih je u određeno vrijeme dana i noći dirao po intimnim dijelovima tijela,od kojih su njih 4/četiri izjavile kako je dirao njih dok je peta izjavila kako je vidjela kako je navedeni franjevac dirao djevojčicu s poteškoćama u razvoju zbog čega ga je ona od nje kako navodi“potjerala“.U svom istraživanju taj tjednik je obavio razgovore s još 10 bivših štićenica tog doma koje su sve potvrdile kako je fra Kornelije Kordić odista to činio.

Tragom anonimnog pisma taj tjednik je kontaktirao biskupa Perića koji je posvjedočio kako je zaprimio to pismo te ga proslijedio franjevačkom provincijalu fra Ivanu Sesaru koji je rekao kako on nije bio nadležan za postupanje po anonimnom pismu jer nije potpisano i datirano,ali je svejedno o tom pismu obavijestio fra Kornelija Kordića koji je sve to negirao čime je ta priča za provincijala i fra Kornelija Kordića završena. No,biskupski ordinarijat je o tom pismu u dva navrata i to 2010 i 2011 godine obavijestio Svetu Stolicu i fra Ivana Sesara. Priča je završila tako da je Vatikanu proslijeđeno  izvješće s Kordićevim iskazom i nakon toga nitko više nije poduzimao ništa. Tjednik Novosti navodi kako su nadležni u biskupskom ordinarijatu i franjevačkoj provinciji bili dužni sukladno Zakonu BiH o svemu obavijestiti policiju pa i tužiteljstvo BiH a nisu čime je „zataškan jedan od najvećih pedofilskih skandala u povijesti katoličke crkve na ovim prostorima“.Kako taj tjednik ne bi svoj tekst ostavio nedovršenim intervjuirali su i „okrivljenog“fra Kornelija Kordića koji je sve navode koji mu se stavljaju na teret u kratkim rečenicama negirao,rekavši kako je ta priča za njega završena jer je svoje priopćenje dao biskupu Periću.

S obzirom kako su ovo jako ozbiljne optužbe na račun jednog svećenika koji sada ima 83 godine što dobiva na težini ovdje je potrebito trezveno i razborito bez unošenja nepotrebnih emocija koje mogu štetiti razmotriti sve aspekte ovog slučaja.

U prvom redu dobro je znati tko su vlasnici tjednika Novosti iz Zagreba i o čemu taj tjednik uopće piše? Opet surfajući internetom našao sam informaciju kako postoji portal Novosti iz Zagreba a evo vam poštovani čitatelji nekoliko naslova s njihova portala:

-Intervju s Davidom Bilićem studentom iz Splita,članom radničke fronte i antifašističkim aktivistom koji je zajedno s još trojicom takvih studenata ušao na predavanje Daria Kordića u Zagrebu vičući: “Dario Kordić je ratni zločinac“.

-O komemoraciji u Jasenovcu,

-Na Dan proglašenja NDH slavili uz pozdrav“Za Dom Spremni“,

-Predavanje o Jovanki Broz,

To je samo dio naslova s tog portala o čemu taj portal piše i čemu pridaje značenje pored onog teksta o navodnom seksualnom zlostavljanju fra Kornelija Kordića. Pametnome dosta.

No, prije nego krenemo u obrazlaganje teksta tjednika Novosti objavljenog na mnogim portalima dužni smo citirati dio iz Novog Zavjeta:“Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradi ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve Kraljevstva Nebeskoga,i što god svežeš na zemlji biti će svezano i na nebesima,a što god odriješiš na zemlji,biti će odriješeno i na nebesima“.(Mt 16,13-19). Svi smo svjedoci sve žešćih i učestalijih napada na našu Svetu Katoličku i Apostolsku crkvu diljem svijeta. Mainstream mediji u rukama sotone u svim krajevima svijeta pletu mrežu svoju,izvlače skandale u kojima su učestvovali biskupi,svećenici,kako bi diskreditirali ne samo te biskupe i svećenike već kako bi pripremili završni plan udara na Svetu Stolicu i samog papu,jer Sotona je oduvijek želio zagospodariti cijelim svijetom a to nije u mogućnosti dok  na mjesto Pape ne postavi svog namjesnika. Crkva je stoga bila oduvijek suočena s napadima sa svih strana na nju,no nikada je Sotona nije nadvladala niti će,jer je zapisano:“Ni vrata paklena je neće nadvladati“.

Ipak bez obzira na to Sotona pokušava kao da ne zna što je zapisano i što će biti. Zapravo što nikada neće biti kako je to Sotona zamislio. Svi ti udari na crkvu bili su bočni udari,i to u onim dijelovima svijeta u kojima je Crkva donekle izgubila svoj utjecaj među vjernicima,no nikada zauvijek,nikada do kraja i crkva je ostajala i opstajala sukladno onoj Isusovoj  iz Evanđelja po Mateju. Svi su također svjesni kako su RH,te Hercegovina dijelovi ove prelijepe planete u kojima je Živa Božja Riječ ostala globalno najočuvanija i Sotona je ta područja sve do nedavno zaobilazila u širokom luku barem u pogledu frontalnog udara na Katoličku crkvu na tim prostorima,a poglavito zahvaljujući činjenici Međugorja u kojemu se ukazala i još uvijek ukazuje Blažena Djevica Marija.

A Međugorje je od trenutka prvih ukazanja 25.06.1981 godine do dana današnjeg posjetilo nekoliko stotina milijuna hodočasnika iz BiH i inozemstva, od kojih su ga mnogi posjetili više puta. U tom malom hercegovačkom mjestu je na milijune njih našlo duhovnu i tjelesnu okrjepu. Mnogi su doživjeli čudesna tjelesna i duhovna ozdravljenja,dok ih se na tisuće upravo nakon posjete Međugorju zaredilo u svećenička i časna zvanja. Mnogi su odlaskom u Međugorje spoznali svu ljubav i milost Božju,te su u mnogim dijelovima svijeta nastavili širiti Božju Riječ. Sveti Papa Ivan Pavao II je u više navrata Međugorje nazivao kao:nadu svijeta,ispovjedaonicu svijeta ili mjesto posebne Božje naklonosti. Protiv Međugorja ništa nije imao ni Papa u mirovini,Benedikt XVI,koji je s posebnim respektom prilazio fenomenu Međugorja,dok ovaj sadašnji papa Franjo pozorno prati Međugorje poslavši u njega poljskog biskupa u mirovini Henryka Hosera,kako bi on pazio na pastoralnu skrb koja se pruža milijunima hodočasnika u Međugorju,dok se na konačan papinski sud u Međugorju još uvijek čeka.

No,bez obzira na sve Međugorje,Hercegovina i RH su do danas bili pošteđeni direktnog udara sotone i njegovih slugu. Danas se sve mijenja i mnogi portali objavljuju ekskluzivnu vijest kako biskupski ordinarijat u Mostaru,franjevačka provincija na čijem je čelu fra Ivan Sesar, te Sveta Stolica preko devet godina prešućuju“jedan od najvećih pedofilskih skandala u povijesti Katoličke crkve na ovim prostorima“. Tjednik ili portal Novosti iz Zagreba negdje iz naftalina čupaju vijest kako je fra Kornelije Kordić svećenik iz Čitluka godina seksualno zlostavljao nekoliko maloljetnih djevojčica u Domu bez roditeljske skrbi Ivan Pavao II u Čitluku i Vionici, a sve temeljem jednog anonimnog pisma koje je netko iz tog doma uputio tamo 2010 godine biskupu Ratku Periću. Kako navode te novosti bivše štićenice tog doma su pristale za taj tjednik svjedočiti ta užasna iskustva samo uz uvjet kojim bi njihovi identiteti ostali skriveni jer se sve boje kako navode:“osvete fra Kornelija Kordića i katoličke crkve“. No te iste „navodne“ štićenice se ne boje javno imenovati fra Kornelija Kordića, iznijeti njegove ime u javnost uopće ne vodeći računa o tome kakvu nesreću i nevolju mogu tim iznošenjem u javnost donijeti imenovanome svećeniku koji ima 83 godine.

Sada se postavlja prvo i osnovno pitanje,što ako je fra Kornelije Kordić nevin od svih tih optužbi u što nimalo ne sumnjam?Tko će osim dragog Boga tom svećeniku u godinama(83 godine)nadoknaditi boli i patnju prouzročenu tim javnim blaćenjem?Pa zar već nije kako taj tjednik ili portal navodi provedena istraga unutar katoličke crkve,u biskupskom ordinarijatu u Mostaru,franjevačkoj provinciji,te u samom Vatikanu u svezi tog slučaja i gdje ništa nije objelodanjeno i otkriveno u svezi eventualne odgovornosti navedenog franjevca,jer on i dan-danas vrši svoju Božju službu  a sve se to događalo kako te anonimne bivše štićenice navode u periodu od 2001 do 2014 godine?Pa zar je naša Sveta Katolička i Apostolska crkva toliko nagrižena iznutra da nije u mogućnosti riješiti slučaj jednog svećenika u godinama,te ga jednostavno maknuti iz naše crkve ili na neko mjesto na kojemu bi mogao u miru dočekati milost Božju? Ništa od toga se nije dogodilo jer navedenom svećeniku nije otkriveno ništa a naša Sveta Katolička i Apostolska crkva je provela svoju internu istragu kako joj to nalaže Kanonski zakonik i fra Kornelije Kordić ja nastavio svoju službu. No,Tjednik ili portal Novosti se ne zadovoljava istragom koju je provela katolička crkva u svezi tog slučaja i nastavlja svoju istragu kojoj traži i pronalazi kako navode desetine bivših štićenica doma bez roditeljske skrbi koje iznose teške optužbe na račun tog svećenika u poznim godinama. No,što je od svega najindikativnije je mjesto gdje se to navodno seksualno uznemiravanje dogodilo. Dogodilo se kako te biše štićenice navode u mjestu Vionica i Čitluk koji su u neposrednoj blizini Svetišta Međugorja,mjesta posebne Božje naklonosti ili mjesta nade,ispovjedaonice svijeta.

Po izjavama tih bivših štićenica tjednik ili portal Novosti gradi svoju priču koju naslovljuje kao:“Crkva prešućuje preko devet godina jedan od najvećih pedofilskih skandala u povijesti katoličke crkve na ovim prostorima“čime želi javno poniziti Međugorje koje su prva i najbliža vrata Vatikanu. To zna i sami Vatikan,to znaju svi najviši crkveni vjerodostojnici diljem svijeta,i stoga to priopćenje tjednika ili portala Novosti iz Zagreba treba uzeti u razmatranje s najvećom pažnjom jer nikada do sada sotona nije direktnim atakom napala zadnja vrata obrane Vatikana a ona su Međugorje .Jer konstatacija kako je „crkva preko devet godina šutjela o jednom od najvećih pedofilskih skandala u povijesti crkve na ovim prostorima“nije ništa drugo već završni čin obračuna Boga i Sotone. A Sotona je oduvijek računala na zauzeće naše crkve premda je oduvijek i znala kako do toga nikada neće doći jer je tako zapisano i jer tako mora biti. No,ono što treba brinuti vjernike ove planete je činjenica koliko je samo onih koji se deklariraju kao vjernici,pa čak i praktični vjernici povjerovalo u priču tjednika ili portala Novosti te bez ikakvih provjera,dokaza,ili provedenog sudskog postupka vjeruju u „navodne“izjave anonimnih bivših štićenica Doma za djecu bez roditeljske skrbi iz Vionice i Čitluka,pa nastavljaju blatiti fra Kornelija Kordića na mnogim portalima u Hercegovini i to upravo kako je to sotona i zamislio. I stoga svi moramo biti svjesni kako se vrijeme konačnog obračuna Boga i sotone bliži. Kako su naša plodna polja prepuna zlatnog žita okupirana kukoljem iz kojeg se žito jedva vidi,pa je stoga došlo vrijeme čišćenja našeg žita od tog kukolja koje se baca i oganj i pali. A od tog kukolja nitko nije pošteđen pa čak i naša Sveta Katolička i Apostolska crkva,jer Sotona nikada ništa nije mogla i ne može učiniti ako nema svoje poslušnike svugdje pa i unutar Crkve a Crkva je toga i te kako svjesna.

Suočena sa skandalima koji se događaju unutar zidina naše crkve,koji joj tresu temelje Crkva je najpozvanija čistiti taj kukolj u svojim redovima,pa bio on kardinal,biskup ili svećenik. Bio on svećenik u poznim godinama poput fra Kornelija Kordića ali nikada na temelju navoda portala u službi sotone koji na temelju laži i lažnih konstrukcija pokušavaju ne samo protresti temelje crkve već je urušiti. Stoga se svi vratimo svom izvorištu Isusu Kristu koji je rekao:“Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradi ću crkvu svoju. Ni vrata paklena je neće nadvladati“.Neka nam te Riječi Sina Božjeg svima budu zvijezda vodilja u danima što slijede. A te Riječi su Živa Istina već preko 2019 godina. Jer sva su se ljudska Carstva do sada urušila i pala samo Carstvo Božje stoluje i vlada i vlada će zauvijek.

Vlado Marušić

glasbrotnja.net

About glasbrotnja.net

Pročitajte i ovo

Više ne želi biti idiot: Raspudić ulazi u politiku na listi MOST-a; Stigao i nizak udarac Jandrokovića: Imam troje djece s jednom ženom”

Raspisivanjem izbora u susjednoj Republici Hrvatskoj krenulo se i sa nagađanjima o mnogim koalicijama, pa …